Lezajlott a VIII. Sporttudományi PhD Szimpózium
2023. július 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Sporttudományok Doktori Iskola idén immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a Sporttudományi PhD Szimpóziumot, amelynek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem adott otthont.

A doktoranduszok számára a Sporttudományok Doktori Iskola idén már nyolcadik alkalommal szervezte meg a Sporttudományi PhD Szimpóziumot június 29-én és 30-án. A szimpóziumot prof. dr. Tihanyi József, az Egyetemi Doktori Tanács elnöke és prof. dr. Radák Zsolt, a Doktori Iskola vezetője nyitotta meg.

Inspiráló beszédében Radák Zsolt külön megemlítette dr. Sipos Kornél professor emeritust: „A Doktori Iskolában tett erőfeszítéseiért, tudományos és oktatómunkájáért életműdíjat kapott Sipos Kornél. Annak idején új területet hozott be a TF-re, az orvosi pszichológiát, amely ma már fontos része az olimpiai előkészületeknek. Munkássága jelentős mértékben hozzájárult a TF fejlődéséhez, egyúttal példaként szolgál valamennyiünk számára.”

A megnyitót követően került sor a 2023. évi Kiváló PhD Oktató-díj átadására, valamint a díjazott, dr. Sipos Kornél professor emeritus előadására.

A szimpózium egyúttal az Új Nemzeti Kiválóság Program hivatalos rendezvénye, amelyen a 2022-ben támogatást elnyert doktorandusz, Csala Dániel is bemutatta a pályázat keretében elért tudományos eredményeket. Előadásának címe: Térdhajlítás hatása a plantarflexor izmok feszülésére és mechanikai teljesítményére.

Ezt követően a doktori komplex vizsgát teljesített doktoranduszok ismertették kutatási eredményeiket. 

Pénteken Prof. Dr. h. c. Higuchi Mitsuru, a Waseda University professzora, az MTSE honoris causa doctora Waseda Health Study címmel, valamint Dr. Izumi Tabata, a Ritsumeikan University professzora Tabata protocol - High-Intensity Interval Training címmel tartott tudományos előadást.

A kétnapos esemény részeként, pénteken az első- és másodéves doktoranduszok mutatták be kutatási terveiket, valamint tudományos előrehaladásukat.

A Szimpóziumot zárásán került sor a konferenciaszekciók kiemelt előadóinak díjazására:

  1. konferencia szekció: Tóth Péter László és Világi Kristóf
  2. konferencia szekció: Horváth Dávid és Simkó Georgina
  3. konferencia szekció: Dékány Marcell és Zare Fateme
  4. konferencia szekció: Mozaffaritabar Soroosh és Pálinkás Gergely

Program- és absztraktfüzet >>>

Prof. Dr. h. c. Higuchi Mitsuru előadása >>>

Dr. Izumi Tabata előadása >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!