Open Access publikálás segítése

Oktatóink, kutatóink számára az alábbi, EISZ-en keresztül előfizetett adatbázisaink esetén van lehetőség OPEN ACCESS publikálásra a Read and Publish megállapodások keretében. A levelező szerzőként igényelhető nyílt hozzáférés az esetek többségében a megjelenési költségek 100%-át biztosítja. Az alábbi linkeken szereplő tájékoztatók alapján, a publikálási folyamat során kell jelezni az igényt az Open Access megjelenésre, melyet a könyvtári adminisztrátorok hagynak jóvá. Kérjük, hogy az egyetemi e-mail címükkel és lehetőleg egyetemi IP-tartományból intézzék az igénybejelentést.

Kérdés esetén, kérjük keressenek bennünket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!

Springer Nature >>>

A Springer Nature kiadóval kötött megállapodás értelmében az EISZ-en keresztül előfizető tagintézmények kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra a kiadó több mint 1850 hibrid és több mit 600 gold open access folyóiratában (BMC, Nature Research, Palgrave és SpringerOpen). A szerzői jogokat a Creative Commons CC-BY és CC-BY-NC-ND licencei biztosítják. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.

Folyóiratlista >>>

Elsevier Kiadó >>>

Az Elsevier kiadóval kötött megállapodás értelmében az EISZ-en keresztül előfizető tagintézmények kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra a ScienceDirect platformon keresztül. A megállapodás a kiadó több mint 2000 hibrid és a Gold Open Access folyóiratai terjed ki, kivétel képez ez alól a Lancet, a Cell és egyes társaságok lapjai. A szerzői jogokat a Creative Commons CC-BY, CC-BY-NC-ND licencei biztosítják. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.

Az Elsevier Kiadó folyóiratai >>>

Akadémiai Kiadó >>>

A megállapodás hibrid és Gold OA folyóiratokra vonatkozik, a szerzői jogot a Creative Commons CC-BY és CC-BY-NC-ND licenc biztosítja. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.

Az Akadémiai Kiadó folyóiratlistája >>>Amennyiben olyan folyóiratban szeretnének publikálni, amely nem szerepel a felsorolt folyóiratlistákon, támogatást igényelhetnek a tudományos és innovációs rektorhelyettesnél ill. a Tudományos Irodában.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!