Klebelsberg Kuno Szakkollégium

Klebelsberg Kuno SzakkollegiumA Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Klebelsberg Kuno Szakkollégiuma 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy saját szakmai program kidolgozásával segítse a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozását, közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség nevelését. E cél érdekében kurzusokat, előadásokat, konferenciákat, vitákat, tanulmányutakat szervez és biztosítja a széleskörű szakmai ismeretek megszerzésének lehetőségét a hallgatók számára. 

A  Klebelsberg Kuno Szakkollégium 2022 februárjától új alapokra helyezte működését. Képzési rendszerének megújításával hatékonyabban kívánja elősegíteni szakkollégisták szakmai fejlődését. A sporttudományi területen az egyes szakmai témáknál hangsúlyosabb szerepet kap a testnevelés, az edzőképzés, a rekreáció, a humánkineziológia és a sportmenedzsment.

A Szakkollégium céljai:

 1. Olyan aktív szakmai közösség építése és fenntartása az Egyetemen, amely magas színvonalú szakmai programok biztosításával elősegíti a tehetséggondozást, önképzést, a kiválasztott szakterületen mélyebb ismeretek megszerzését és a tudomány művelését. 
 2. A szakkollégium tagjainak fejlesztése olyan egyéni és közös munkával, amely elősegíti, hogy a tagok szakmai pályájukra kiválóan felkészült, önmagukat folyamatosan fejlesztő, szakmai tudásukat állandóan bővítő, tájékozott, együttes munkára képes, tudományos és közéleti feladatok végzésére alkalmas szakemberekké váljanak. 
 3. A tudományos élet iránt érzett elhivatottság megerősítése tagjaiban, ezzel biztosítva az Egyetem számára a doktori képzésben résztvevők és a későbbiekben az Egyetem oktatóinak, kutatóinak utánpótlását. 
 4. A kiemelkedő tehetségű hallgatóknak színvonalas, méltó lakhatási és tanulási környezet biztosítása.

A Szakkollégium fő feladatai:

 1. A tehetség felismerése és kibontakoztatásának elősegítése. 
 2. Szakmai műhelyek létrehozása, egyetemi oktatók és vendégelőadók bevonása a szakkollégiumi képzésekbe.
 3. Konferenciák, pályázati lehetőségek folyamatos figyelemmel kísérése, információk szolgáltatása.
 4. A tagok számára Tudományos Diákköri Konferencián és más szakmai versenyeken történő részvétel ösztönzése és támogatása.
 5. A tagok tudományos munkájához szükséges kutatás-módszertani ismeretek átadása.
 6. Folyamatos kapcsolattartás sporttudománnyal foglalkozó szakmai műhelyekkel és a végzett szakkollégistákkal.
 7. Szakmai, közéleti és kulturális programok szervezése.

Kapcsolat

 • Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Könyvtár és Levéltár, földszint. Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!