Powerpoint sablon

A Powerpoint sablon arculati elem, azaz használata központilag szabályozott és kötelező.

Letölthető az a Powerpoint minta, melyek a TE színeiben tartandó előadásaik elkészítéséhez rendelkezésükre állnak. Van egy a hazai, egy pedig a külföldi (angol nyelvű) fellépésekre. Letölthetők az ebben háttérként felhasznált képek is, csomagolva (hátha szükség adódik), de maga a fájl enélkül is működik, hiszen a képeket a Powerpoint beágyazza.

A sablonok szélesvásznú, 16:10 oldalaránnyal készültek el.

Akár meglévő bemutatókat szeretnének átalakítani új megjelenésűre, akár teljesen újat szeretnének kezdeni, a leginkább hatékony mód a témaként történő alkalmazás. Ezek elérhetők a 2007-es Office verziókhoz, THMX fájlok formájában. Ahhoz, hogy ezek megjelenjenek a Powerpoint gyári sablonjai között, a következőt kell tenni (az oktatóvideón még a régi arculat látszik, de a lényeget ez nem érinti):

Fontos! A téma nem tartalmazza az oldalbeállítás paramétereit, ezért az első lépés mindig az oldalarány beállítása legyen (16:10), majd jöhet a téma alkalmazása.

Második lehetőség a sablonfájlok (POTX) használata. Ez a következőképpen történik:

Meglévő prezentációk átalakítása esetén a témák működése nem teljesen tökéletes, de tesztjeink alapján jelentős mennyiségű munkát lehet vele megspórolni. Szerencsés esetben megfelelően átpozícionálja, és átméretezi a szövegdobozokat, valamint átszínezi a betűket. A képekkel nem tud mit kezdeni, azok maradnak úgy, ahogy voltak. Egyes esetekben a szövegdobozokon is igazítani kell utólagosan.

Technikai jellegű kérdéseikkel keressék Király Andrást (9257 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)!

Letöltés:

2021. március 29. (módosítva: 2022. március 11.)
Sport Coaching BA and MSc Programs application deadline extended