Powerpoint sablon

A Powerpoint sablon arculati elem, azaz használata központilag szabályozott és kötelező.

Van egy a hazai, egy pedig a külföldi (angol nyelvű) fellépésekre. Hétféle oldalelrendezés van a sablonban, mindegyikből sötét és világos verzió. Induláskor az első látszik (mert valaminek látszania kell), de új dia kérésekor ("Diák / Új dia") ott a lehetőség választani, meglévő diát pedig a "Diák / Elrendezés" funkcióval lehet módosítani.

Powerpoint: új dia

Powerpoint: elrendezések

Kérjük, hogy lehetőség szerint hagyják meg a képdobozok helyét és méretét. Ezeket ugyanis zárolni nem tudjuk (nincs rá lehetőség a szoftverben), de nem is lenne célszerű, hiszen előfordulhat olyan oldalarányú kép, mely nem passzol a meglévő dobozba, viszont meg kell jelennie a teljes egészében. Ekkor természetesen átméretezhető a képdoboz.

Akár meglévő bemutatókat szeretnének átalakítani új megjelenésűre, akár teljesen újat szeretnének kezdeni, a leginkább hatékony mód a témaként történő alkalmazás. Erre szolgálnak a THMX fájlok. Ahhoz, hogy ezek megjelenjenek a szoftver gyári sablonjai között, a következőt kell tenni (az oktatóvideón még a régi arculat látszik, de a lényeget ez nem érinti):

Fontos! A téma nem tartalmazza az oldalbeállítás paramétereit, ezért az első lépés mindig az oldalarány beállítása legyen (16:10), majd jöhet a téma alkalmazása.

Második lehetőség a sablonfájlok (POTX) használata. Ez a következőképpen történik:

Technikai jellegű kérdéseikkel keressék Király Andrást (61257 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)!

Letöltés:

2021. március 29. (módosítva: 2022. október 3.)