Szakkollégiumi hírek

A Klebesberg Kuno Szakkollégium hallgatóinak a 2022/2023-as tanév utolsó előadását Prof. dr. Martos Éva tartotta. Az előadás címe "Placebo, gondatlan dopping, legális teljesítményfokozás – avagy mi van a kapszulában?". A sportban használt étrend-kiegészítők szerepét, hatásait és kockázatait vizsgálta. Számos fontos üzenetet közvetített a hallgatóság számára. 

Dr. Kiss Orsolya a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika főorvosa és egyben sportkardiológia profilvezető tartott esszenciális, a kardiológiai szűrések fontosságáról szóló előadást sportolók és sportolókkal foglalkozók számára, április 25-én kedden a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a Klebersberg Kuno Szakkollégium meghívásának eleget téve.

Tanulmányi utunk első állomása a felső-ausztriai Mauthausen volt, ahol a Harmadik Birodalom egyik koncentrációs tábora található. A tábor közös bejárása alatt sok megrázó információt tudtunk meg a minket kísérő dr. Szikora Katalintól, egyetemünk legendás sporttörténet-oktatójától.

2023-ban a Pécsi Tudományegyetem, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet szervezésében rendezte meg az OTDT Konferenciáját a Testnevelés- és Sporttudományi Szekcióban. Ez a Szekció talán a legfiatalabb az OTDT történetében, de egyben a legdinamikusabban fejlődő is. Idén a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Klebelsberg Kuno Szakkollégium hallgatói is részt vettek, valamint különdíjban is részesültek ezen a konferencián.

Projektek

2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!