Publikációk

Az Egyetem tudományos teljesítményének mutatója az egyetemi polgárok által írt könyvek, cikkek, konferenciaközlemények száma és minősége. Mindannyiunk érdeke, hogy az Egyetem nevével jelzett publikációik mindegyike szerepeljen az MTMT-ben. Kérjük, hogy rendszeresen ellenőrizzék az MTMT nyilvános felületén, hogy minden publikációjuk szerepel-e közleménylistájukon. Amennyiben nem találják, kérjük jelezzék a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Itt várjuk új publikációjukkal kapcsolatos híradásaikat, valamint open access publikálással, publikálási támogatással kapcsolatos kérdéseiket is.

Publikációs támogatás

2024-ben is lehetőség nyílik az egyetemi polgárok publikációinak finanszírozására, melynek módjairól az alábbiakban tájékozódhatnak.

A publikációk ingyenes megjelenését elsődlegesen azon Open Access folyóiratokban tudjuk biztosítani, melyekkel az Egyetemnek keretszerződése van. Az EISZ-en keresztül előfizetett adatbázisaink révén van lehetőség open access publikálásra a Read and Publish megállapodások keretében, melyekről bővebben itt tájékozódhatnak.

Ennek feltétele, hogy a publikálási folyamat során a levelező szerző az egyetemi e-mail címéről és lehetőleg egyetemi IP-tartományból jelezze az igényt az Open Access megjelenésre, melyet a könyvtári adminisztrátorok hagynak jóvá.

Ezen lehetőségeken felül az Egyetem biztosítja a publikációs díjak finanszírozását a fenti listákban nem szereplő Q1-es és Q2-es folyóiratokban. Publikációs támogatást egy szerző többször is igényelhet, ugyanakkor az MDPI kiadó folyóirataiban megjelenő közlemények szerzőnként évente legfeljebb egy alkalommal támogathatók.

Nem támogathatók az MTA által, az MTMT felületén közzétett „Kifogásolható gyakorlatot folytató folyóiratok listája 2024” oldalon felsorolt folyóiratokban megjelenő publikációk (https://www.mtmt.hu/kifogasolhato_folyoiratok).

A publikációs díj kifizetésére irányuló kérelmet folyamatosan, a keret kimerüléséig lehet benyújtani a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre a kézirat megküldésével, valamint az az alábbi adatok megadásával:

  • a cikk szerzői
  • a cikk címe
  • a folyóirat neve
  • a publikációs díj összege

A fent felsorolt adatokat a publikáció revízióra történő beküldését követően szükséges megküldeni.

A publikáció pozitív elbírálását követően a kiadó részére megküldendő számlázási adatok a következők:

Hungarian University of Sports Science
Alkotás utca 42-48.
Budapest, Hungary
H-1123
VAT: 19308715-2-43

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!