TES-D Sport Diplomacy

Projekt vezető: International Sport and Culture Association (ISCA)

Projekt partner: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (MTSE)

Projekt kezdete: 2021. január 1.

Projekt befejezése: 2022. november 30.

Projekt rövid leírása és célja

Soft Skills for Soft Diplomacy pilot projekt, amelynek célja olyan speciális módszerek feltárása volt, amelyek lehetővé teszik a professzionális sportolók számára, hogy olyan készségeket fejlesszenek ki, amelyek segíthetik őket a különböző diplomáciai szerepekben és kapcsolatokban való szereplésében karrierjük második szakaszában. A hivatásos sportolók és a sportegyetemek végzős hallgatóinak többsége tapasztalja a diplomáciai, nemzetközi kapcsolatok, interkulturális kihívások, protokoll- és nyelvtudás hiányát, ami ahhoz szükséges, hogy sportklubban, szövetségben vagy intézményben dolgozzon. A saját készségek, célok és lehetőségek tudatosítása projektünk révén több szinten valósult meg. Feltérképezzük, milyen speciális igényekre lehet szüksége ennek a feltörekvő sportszakember-csoportnak, és kidolgoztunk néhány platformot és ajánlást ennek a tudáshiánynak a megszüntetésére.

A résztvevők között a Magyar Sporttudományi Egyetem (MTSE) Sportdiplomáciai Programjának egykori és jelenlegi hallgatói, profi sportolók, sportági pozíciókat betöltő döntéshozók és MTSE hallgatók is helyet kaptak. A május 6-i Sportdiplomáciai Fórum emellett egy asztalitenisz tornát is integrált, amely a Ping Pong Diplomácia 50. évfordulóját ünnepelte, valamint egy online szekciót a sikeres sportdiplomata karrierhez szükséges készségekről, ahol különböző országok diplomatái és intézményi partnerek képviselői csatlakoztak a beszélgetéshez.

Érdemes hangsúlyozni ennek a projekt relevanciáját különböző szinteken:

  • Ez a kezdeményezés áttörést jelentett egy nemzetközi (ISCA) erőfeszítésben, amely a sportdiplomácia támogatásának módjait vizsgálja öt alapszervezettel együtt.
  • Országos viszonylatban kísérleti jelleggel egyesítette a diplomácia, a felsőoktatás, a sportmenedzsment és a sportszakma különböző nézeteit és megközelítéseit a sportdiplomata képességeivel kapcsolatban.
  • Intézményi szinten az Egyetem fokozta a sportdiplomácia kutatásában tett erőfeszítéseket és hálózatát, sikeresen lépett be egy európai projektbe, és nemzetközi partnereinkkel elősegítette egy angol nyelvű sportdiplomáciai program kidolgozását.
  • Csapat és egyéni szinten: sportdiplomácia öregdiákjainkat, jelenlegi hallgatóinkat és oktatóinkat összefogtuk, és létrehoztunk két rendezvényt (1 az egyetemen és egy külföldön), egy interjút és egy kérdőív sorozatot, valamint segített egy szakdolgozatot.

Partnerség:

  1. Nemzetközi Sport- és Kulturális Szövetség (ISCA)
  2. Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (MTSE)
  3. Unione Italiana Sport Per tutti (UISP) APS Roma
  4. Dán Gimnasztikai Szövetség (DGI)
  5. FC Internationale Berlin 190 e.V
  6. ITTF Alapítvány

Honlap >>>

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!