;>
Archívum

2020. május

Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság Programra

Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság Programra

A Testnevelési Egyetemen a 2020/2021-es tanévre is meghirdetésre kerül a Magyarország kormánya által alapított Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP). A program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

A Testnevelési Egyetem díszdoktora lett Polgár Judit

A Testnevelési Egyetem díszdoktora lett Polgár Judit

A sakktörténet legjobb női játékosa, a legmagasabb magyar állami kitüntetés, a Magyar Szent István-rend birtokosa a Testnevelési Egyetem díszdoktora lett. Erről csütörtökön döntött az intézmény Szenátusa. Polgár Judit a TE 45. díszdoktori címét veheti át.  

Kettős haszon a diákmentori szolgálat

Kettős haszon a diákmentori szolgálat

A 2017–2018-as tanév óta működik a Testnevelési Egyetemen a diákmentori szolgálat, amelyet – rektori és kancellári döntés után – 2019 őszétől a saját költségvetéséből fedezi az intézmény. A hasznos és sikeres programról Dr. Lőkös Dániellel, az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Irodájának vezetőjével beszélgettünk.

Sportlétesítmény-üzemeltető szakirányú továbbképzés

Új képzés a Testnevelési Egyetemen: sportlétesítmény-üzemeltetés

Szeptembertől új lehetőséget és fejlődést kínál a Testnevelési Egyetem: Prof. Dr. Géczi Gábor vezetésével elindul a sportlétesítmény-üzemeltető szakirányú továbbképzés. Azonban nem csak az új, hanem az újrainduló, korábban már népszerű szakírányú továbbképzések miatt is érdemes ellátogatni a TE honlapjára.

Ki tudja, mi az a Török?

Ki tudja, mi az a Török?

"Már gyerekkorától elvarázsolta és vonzotta a magyar Kempelen Farkas (1734–1804) csodálatos sakkautomatája, a Török. És most itt ül benne! Összehúzódzkodva, a tábla alatt. Kempelen már nem él, ezért a show elején a bábu mostani gazdája nyitja ki nagy csinnadrattával a gépezet összes ajtaját. Ami persze a ravaszul megszerkesztett rendszerével elrejtette a benne rejtőzködő mestert."

Elmarad a 4. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia

Elmarad a 4. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia

A Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága ezúton tájékoztatja Önöket, hogy – tekintettel a világjárvány alakulásának kiszámíthatatlanságára – a 2020 októberére tervezett 4. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia elmarad.

Véradás: a hallgatók segítségére is számítanak!

Véradás: a hallgatók segítségére is számítanak!

Levelet írtak az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak. Az OVSZ arra kér mindenkit, hogy a következő napokban, hetekben menjenek el vért adni, hiszen a vérkészítményekre ebben az időszakban is folyamatosan szüksége van az egészségügyi intézményeknek.

Dr. Borosán Lívia: az oktatói munka sikeressége sokrétű

Dr. Borosán Lívia: az oktatói munka sikeressége sokrétű

A Pedagógiai és Módszertani Tanszék vezetője az ELTE-n és a Károli Gáspár Egyetemen is oktatott mielőtt – sportnyelven szólva – a Testnevelési Egyetemhez "igazolt". Dr. Borosán Lívia főként nevelés- és oktatáselméletet tanít, de otthonosan mozog a gyakorlati tárgyak oktatásában is. Szerteágazó kutatómunkát végez, és 2018 decemberében miniszteri elismerésben részesült a TE-n indított bűnmegelőzési képzés szakmai támogatásáért, valamint a bűnmegelőzés testnevelőtanárok és edzők körében végzett népszerűsítéséért.

Koronavírus-kutatás: az élsportolók kiemelten veszélyeztetettek 

Koronavírus-kutatás: az élsportolók kiemelten veszélyeztetettek 

Öt sportág 290 élsportolójánál 29 pozitív mintát talált a Lacza Zsombor vezette kutatócsoport a Testnevelési Egyetemen (TE). Az öt sikersportág válogatottjain elvégzett kutatás kimutatta: az élsportolók az egészségügyi dolgozók után a legveszélyeztetettebb társadalmi csoport Magyarországon, és vélhetően világszerte is.    

Rektori tájékoztató a félév befejezésének rendjéről

Rektori tájékoztató a félév befejezésének rendjéről

Levelet intézett a Testnevelési Egyetem oktatóihoz Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos. A TE rektora tájékoztatójában ismertette, a félév lezárása, a nappali munkarendű oktatás az esélyegyenlőség biztosítása, illetve egészségügyi biztonsági okok miatt a veszélyhelyzet során kialakított digitális munkarend szerint történik. 

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!