Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság Programra
2020. május 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetemen a 2020/2021-es tanévre is meghirdetésre kerül a Magyarország kormánya által alapított Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP). A program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság ProgramraA Testnevelési Egyetemen a 2020/2021-es tanévre a hallgatóknak, valamint oktató-kutatóknak a következő keretekre nyílik lehetőségük pályázni az ÚNKP-n belül: „Tehetséggel fel!” keret, „B” keret, „Bolyai+” keret.

A jelentkezés feltételeit és módját az alábbiakban megosztott Pályázati Kiírások rögzítik. A "B" és "Bolyai +" keretek esetében a pályázóknak a Pályázati Kiírásokban rögzített dokumentumok mellett a „Nyilatkozat egyéb kutatómunkáról” (Intézményi ÚNKP szab. 1. sz. melléklet), a „Kutatásetikai engedélykérelem”, illetve a „Bejelentőlap eszközigényről” (Intézményi ÚNKP szab. 2. sz. melléklet) dokumentumokat is szükséges benyújtani.

A részletes információk és a pályázati kiírások az Új Nemzeti Kiválóság Program honlapján érhetők el.

„Tehetséggel fel!” keret pályázati kiírás (ÚNKP-20-6)

A pályázat benyújtására jogosultak:

 • valamely, a 2020/2021. tanévre az általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében a Testnevelési Egyetem meghirdetett alapképzésére, osztatlan képzésére felvételi jelentkezési kérelmet benyújtott személyek.

Pályázati kiírás “Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

„B” keret pályázati kiírás (ÚNKP-2020-3)

A pályázat benyújtására jogosultak:

 • 45. életévüket még be nem töltött, a Testnevelési Egyetem doktori képzésének keretében bármely munkarendben hallgatói jogviszonyban álló személyek,
 • a Testnevelési Egyetem 2020/2021. tanévére meghirdetett doktori képzésre felvételi jelentkezési kérelmet benyújtott vagy benyújtani szándékozó személyek,

Pályázati kiírás Felsőoktatási Doktori Hallgatói Ösztöndíjhoz >>>

„Bolyai+” keret pályázati kiírás (ÚNKP-20-5)

A pályázat benyújtására jogosultak:

 • azon 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között Bolyai János Kutatási Ösztöndíj keretében ösztöndíjas jogviszonyában álló személyek, akik:
 • 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között  a Testnevelési Egyetemmel kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban állnak; vagy
 • a Testnevelési Egyetemmel legkésőbb 2020. szeptember 1. napjáig oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban várhatóan állni fognak.

Pályázati Kiírás Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

A pályázat feladásával kapcsolatos tudnivalók

 • Az Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíj Működési Szabályzata 1. számú mellékletében felsorolt e-mail címre kell a pályázati kiírásoknak megfelelően ismertetett pályázati dokumentációt benyújtani.
 • Az e-mailben szíveskedjenek feltüntetni a nevüket, illetve a pályázat kódját (ÚNKP-20-), a keret típusát („Tehetséggel fel!”, „B”, vagy „Bolyai+”), valamint a kutatást befogadó szervezeti egység nevét (intézet/tanszék).
 • A pályázatok beadásának határideje a „B” és „Bolyai+”, továbbá a „Tehetséggel fel!” keretek esetében egyaránt 2020. június 30., amely határidő elmulasztása a pályázat érvénytelenségét eredményezi

ÚNKP ügyintézők

 • „B” keret: D’Ess Sabina, Rab Tímea; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
 • „Tehetséggel fel!” és „Bolyai+” keret: D'Ess Sabina; telefon: 06-70-668-1436; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!