;>
Archívum

2012. október

TF Olimpiai Esték november 5-én

TF Olimpiai Esték november 5-én

Hétfő este 6-kor a Főépület Hepp Ferenc termében a Magyar Judo Szövetség vezetői, az olimpikonok, azok edzői és felkészítői lesznek vendégeink:

 • Ungvári Miklós Olimpiai ezüstérmes, 3x világbajnoki bronzérmes, 3x felnőtt Európa bajnok és 3x EB ezüstérmes
 • Bíró Tamás mesteredző, Ungvári Miklós nevelőedzője és edzője
 • Karakas Hedvig Olimpiai 5. helyezett, világbajnoki bronzérmes, 2x felnőtt EB bronzérmes és Junior Európa és Világbajnok
 • Nagy András, a Magyar Judo Szövetség sportigazgatója, olimpiai sportágvezető
Ezen az estén különös hangsúlyt kap a tudomány szerepe is, ezzel is megünnepelve a Magyar Tudomány Ünnepét, mely idén a november 5 és 30. közötti rendezvényeket öleli fel országszerte.

A Londoni Olimpiai és Paralimpiai Játékokon eredményes sportolók, valamint a sporttudomány és a kapcsolódó tudományterületeket képviselő szakemberek (medicina, pszichológia) ismét együtt elemzik a londonig vezető utat, az ottani sikereket és beszélgetnek a jövő kihívásairól, melynek fontos része az egyre emelkedő színvonalú (sport) tudományos háttér megteremtése.

A rendezvény és a téma tudományos magját a teljesítményfokozás jelenti. Ideális esetben a sikerkovácsok egy kisebb csapatot alkotnak és az edző mellett legalább 3-4 szakember segíti a sportoló felkészülését.

A Magyar Tudomány Ünnepe idején még további 3 alkalommal, hétfő esténként a következő sorrendben szerepelnek a sikersportágak sportszövetségi vezetői, az edzők, sportszakemberek és az ünnepelt sportolók, csapatok:

 • november 12. A Magyar Birkózó Szövetségtől: ezüstérmes Lőrincz Tamás, a bronzérmes Módos Péter, és dr. Hegedűs Csaba vezetésével és a szövetség edzőit, vezetőit is várjuk
 • november 19. A Magyar Öttusa Szövetségtől: a bronzérmes Marosi Ádámot és az olimpikonokat Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány vezetésével, és a szövetség szakember gárdáját, a vezetőket várjuk
 • november 26. A Magyar Vízilabda Szövetségtől: Kemény Dénes leköszönő szövetségi kapitány vezetésével az egy évtizeden át rendkívül sikeres válogatottakat, szakembereket, vezetőket is várjuk.
Mint rendszeres olvasóink és az Olimpiai Esték látogatói tudják, szeptember óta olimpiai bajnokok, helyezettek és olimpikonok sportági szövetségei (úszás, szabadvizi úszás, atlétika, kajak-kenu és vívás), valamint a paralimpiai érmesek, sportolók vettek eddig részt a rendezvénysorozaton.

A Magyar Tudomány Ünnepe a TF-en

A Magyar Tudomány Ünnepe a TF-en

A Magyar Tudomány Ünnepe 2012. évi rendezvénysorozata november 5-30. között, az egész országban kerül megrendezésre. Az MTÜ fővédnökei hagyományosan az MTA elnöke és a miniszterelnök. A programsorozat részeként a TF-ről 5 eseményt jegyeznek a rendezvény hivatalos honlapján.

Az országgyűlés november 3-át - azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak egy évnyi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását - a 2003. évi XCIII. törvényben a Magyar Tudomány ünnepévé nyilvánította.

A TF-en a Mozgásbiológiai Konferencián és az Olimpiai Estéken azokat köszöntjük, akik a tudomány eszközével megalapozzák és fejlesztik a legszélesebb értelemben vett testkultúrát: a testnevelést, sportot, fizikai aktivitást, egészséges életmódot, prevenciót és rehabilitációt az oktatás, a népegészségügy, és a sport területén.

Részletes információk:

 • 42. Mozgásbiológiai Konferencia (november 22-23.) >>>
 • Olimpiai Esték (november 5., 12., 19. és 26.) >>>

A Kari Tanács támogatja a dékáni pályázatot

A Kari Tanács támogatja a dékáni pályázatot

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a TF Kari Tanácsa - a testület október 30-i ülésén - egyhangúlag, a jelenlévő 26 szavazati jogú tag támogató, igenlő szavazata révén, ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatta dr. Radák Zsolt megbízott dékán úr dékáni pályázatát.
Nyílt Nap 2013

Nyílt Nap 2013

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a TF, 2013. január 12-én szombaton 10.00 és 13.00 óra között rendezi következő Nyílt Napját az Aulában (Budapest XII. Alkotás u. 44., Új épület).

Program

 • megnyitó
 • vezetői köszöntő
 • képzések, szakok ismertetése
 • e-learning tájékoztató
 • "Ők mondják" - Talmácsi Gábor a TF-ről
 • tornabemutató
 • "Ők mondják" - Erdei Zsolt és Kótai Mihály a TF-ről
A felállított standoknál kollégáink folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket. A helyszínen regisztrálók között a hónap végén értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Mindenkit szeretettel várunk!

További információk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | 06-20-666-1180, 06-20-666-1007 Rövid elérhetőség: http://tf.hu/nyiltnap

A Semmelweis Alumni novemberi programjai

A Semmelweis Alumni novemberi programjai

A Semmelweis Alumni 2012. novemberi programjaiKultúra

 • November 17. (szombat) - Semmelweis Alumni Találkozó az EOK-ban. Részvételi díj 2000 forint/fő (teljes program gálavacsorával), vagy 500 forint/fő (előadások, intézménylátogatások, kulturális programok). Elsősorban öregdiákok számára szervezett program
Kirándulás
 • November 17. (szombat) - A Pálvölgyi és Szemlőhegyi cseppkőbarlang megtekintése angol nyelvű vezetéssel. Találkozó: 9.50-kor a Margit híd budai hídfőjénél, a 17-es villamos megállójában. Részvételi díj: 1000 forint/fő. Maximális létszám: 30 fő.
 • November 24. (szombat) - Vezetett, könnyű túrát szervezünk a Börzsönybe, ahol tájolási ismereteket szerezhetünk a kirándulás során. Össztáv: kb. 7 km. Találkozó: 8.45 és 9.00 között a Nyugati pályaudvar pénztáránál. Részvételi díj: csak az egyénileg fizetendő útiköltség (2300 forint, teljesárú jegy esetén). Tájolót hozz magaddal!
Mindenkit szerettel várunk programjainkra!

Jelentkezés: http://alumni.semmelweis-egyetem.hu/rendezvenyek.html

Barthalos István PhD házi vitája

Barthalos István PhD házi vitája

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy Barthalos István PhD hallgató házi vitájára 2012. október 30-án 12.30-kor kerül sor a Főépület II. emeleti 60/61-es teremben. A téma címe: Fizikai aktivitásra épülő intervenciós program hatásvizsgálata szociális otthonban élő idős nők körében. Témavezető: Dr. Bognár József, egyetemi docens.
Törökné Sztankovics Ágnes PhD házi vitája

Törökné Sztankovics Ágnes PhD házi vitája

Értesítjük Önöket arról, hogy Törökné Sztankovics Ágnes PhD hallgató házi vitájára 2012. október 30. 14.30-kor kerül sor a Főépület II. emeletén a 60/61-es teremben. A téma címe: Az éjszakai sport a gyermekvédelem tükrében. Témavezető: Dr. Gombocz János, egyetemi tanár.
Kéri Zoltán bronzérme

Kéri Zoltán bronzérme

Kéri ZoltánEgyetemünk 1. éves hallgatója, Kéri Zoltán a Miskolcon megrendezett felnőtt kötöttfogású OB-n junior kora ellenére a 3. helyezést érte el.

Gratulálunk!

(fotó: Héraklész program)

56-ra emlékezünk

56-ra emlékezünk

Tisztelettel hívunk és várunk mindenkit az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 56. évfordulójára rendezett TF-es megemlékezéseire!

56-os ünnepség plakátja (2012)

Kalabiska Irina disszertáció védése

Kalabiska Irina disszertáció védése

Értesítjük Önöket, hogy Kalabiska Irina disszertáció védése 2012. október 29-én 13.00 órakor lesz a Hepp Ferenc teremben. A téma címe: Életmódbeli jellemzők, testméretek és a motorikus teljesítmény ukrán középiskolásoknál. Témavezetője: Dr. Pavlik Gábor, professor emeritus.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!