2017. október

„Kellenek a mesterszintű képzések”

Újraindult a szakedző-képzés a Testnevelési Egyetemen. Még a TF-en tanulmányokat kezdők közül csaknem nyolcvanan szereztek érmet versenyzőként vagy edzőként olimpián, világbajnokságon, Európa-bajnokságon, világkupán és váltak a magyar sport meghatározó szereplőivé. „A következő két-három évben kiemelt fontosságú lesz az együttműködés a sportági szakszövetségekkel” - mondja Sterbenz Tamás, általános rektor-helyettes.

„Kellenek a mesterszintű képzések”

A nők helyzete a sportmédiában

A Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke, valamint a Magyar Sporttudományi Társaság közös kezdeményezésére múlt csütörtökön konferenciát rendezett a TE. A nők helyzete a sportmédiában – ez volt a központi téma, és hogy mekkora sikert aratott a rendezvény, arról dr. Gál Andreát, egyetemünk Társadalomtudományi Tanszékének vezetőjét kérdeztük.

A nők helyzete a sportmédiában

Sáringerné dr. Szilárd Zsuzsa habilitációs védése

A Testnevelési Egyetem Habilitációs Bizottsága tisztelettel meghívja Önt Sáringerné dr. Szilárd Zsuzsa habilitációs védésére. Az eljárás keretében a jelölt magyar nyelven tantermi előadást tart 2017. október 30-án 9:45-től a Főépület II. emelet 62-65-ös tantermében.

Sáringerné dr. Szilárd Zsuzsa habilitációs védése

Pedagógus- és felnőtt-továbbképzések 2017. őszén

A Testnevelési Egyetem pedagógusok számára Testnevelési- és sportági-módszertani, valamint Oktatás-módszertani képzéseket szervez a TÁMOP-3.1.19-15/1-2015-0001 azonosító számú „Tartalmi-módszertani fejlesztés, valamint pedagógus-továbbképzés a mindennapos testnevelés terén” című projekt keretében.

Pedagógus- és felnőtt-továbbképzések 2017. őszén

Szalma László 60 éves!

Hatvanadik születésnapja alkalmából egy rövid köszöntővel és egy remek interjúval szeretnénk jó egészséget kívánni az Atlétikai Tanszék vezetőjének, aki néhány napja úgy fogalmazott, hogy az első hatvan év rendben volt. Elnézve a korábbi kiváló távolugró életpályáját, valóban így van. Boldog születésnapot kívánunk!

Szalma László 60 éves!

Fegyelmezett védekezéssel nyertek női kézilabdásaink

Nem fogadta el időpont módosítási javaslatainkat a Szigetszentmiklós női kézilabda-csapata, így az eredeti időpontban játszotta le a TFSE bajnoki mérkőzését a vendégekkel. Utólag megállapítható: talán okosabb lett volna máskor találkoznia a Szigetszentmiklós csapatának együttesünkkel, mert a vége - ahogy mondani szokták - csúnya lett.

Fegyelmezett védekezéssel nyertek női kézilabdásaink

Sítábor (Szlovákia, Alacsony-Tátra)

Az első sítábori tájékoztató a 2018. évi kötelező sítáborokról, a nappali és levelező szakok számára.

Sítábor (Szlovákia, Alacsony-Tátra)

Hagyományteremtés TF-es módra

A tavalyi jubileumi 1956-os, két országban párhuzamosan zajló teljesítmény túrájának hagyományát tartották életben a Testnevelési Egyetem hallgatói és munkatársai 2017. október 23-án. A létszám a 2016-os túrához képest változott, hiszen a tavalyi négy jármod helyett idén csak egy, a kerékpározás került kiválasztásra, azonban a kedvezőtlen és esős idő ellenére a kitartás töretlenül jellemezte a résztvevőket.

Hagyományteremtés TF-es módra

Hamar Pál az Országos Köznevelési Tanácsban!

Egyetemünk oktatási rektorhelyettese, a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék vezetője, prof. dr. Hamar Pál bekerült az Országos Köznevelési Tanácsba. A TF tanárát Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője kérte fel a feladatra. A tanácsnak tizenhét tagja van, akik közül ketten képviselik a felsőoktatást, a Testnevelési Egyetem mellett az ELTE a másik érintett intézmény.

Hamar Pál az Országos Köznevelési Tanácsban!

A TF korábbi tanszékvezetőjét is díjazták az 50. Fair play-gálán

Életmű kategóriában diplomát kapott a TF korábbi tanszékvezetője, Halmos Imre, míg Fair Play életműdíjat vehetett át Fa Nándor vitorlázó a Budapesten megtartott 50. Fair play-gálán. Az eseményen Kamuti Jenő, a Nemzetközi és a Magyar Olimpiai Bizottság fair play bizottságának elnöke kiemelte: kevés ország van, amely fél évszázados múlttal rendelkezik, ha a fair play elismeréséről van szó. Hozzátette, idén rekordot jelentő 50 ajánlás érkezett, s közülük tizenkét sportágban több mint húsz trófeát vagy diplomát osztottak ki.

A TF korábbi tanszékvezetőjét is díjazták az 50. Fair play-gálán