Fegyelmezett védekezéssel nyertek női kézilabdásaink
2017. október 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nem fogadta el időpont módosítási javaslatainkat a Szigetszentmiklós női kézilabda-csapata, így az eredeti időpontban játszotta le a TFSE bajnoki mérkőzését a vendégekkel. Utólag megállapítható: talán okosabb lett volna máskor találkoznia a Szigetszentmiklós csapatának együttesünkkel, mert a vége - ahogy mondani szokták - csúnya lett.

Női Kézilabda, NBII, D csoport: TFSE – Szigetszentmiklósi NKSE 33-22 (18-12). A TFSE csapata: Szajkó Kinga, Golyán Barbara 1 gól, Peredi Zsófia 2, Matheisz Renáta 5, Kovács Eszter 5, Bottlik Flóra, Bíró Eszter 5, Bagdács Fruzsina 5, Kruzsicz Bernadett 2, Szántó Edina 1, Vecsey Veronika, Márton Dorina 1, Káldi Lili 5, Nagy Dóri, Tanos Dorina

A TFSE két győzelemmel, míg a vendégek egy nyert mérkőzéssel várták a hétvégi fordulót, amelyet a TFSE lényegesen jobban kezdett. Kemény védekezéssel és határozott támadójátékkal már a 8. percben négygólos volt az előny. 6-2-es állásnál az ellenfél időt kért, de ez sem segített a vendégeken.  

Fegyelmezett védekezéssel nyertek női kézilabdásaink

A csapat élvezte a játékot a folytatásban is. Minden támadásban fegyelmezetten játszotta végig a TFSE a figurákat.

A félidőben 18-12-re vezetett egyetemünk együttese, hogy aztán a folytatásban még magabiztosabb legyen a játék és nagyobb a különbség. A második játékrészben nagyon élt a Szigetszentmiklós védőfalában Bagdács Fruzsina, aki szebbnél szebb gólokat szerzett. A TFSE-nek lehetősége nyílt arra, hogy új, de már begyakorolt védekezést és támadási figurákat is kipróbáljon, ezen a meccsen ez is sikerült. A vége közte 11 gól, 33-22. Ezzel a győzelemmel a TFSE az 5. helyre lépett előre a tabellán.

Viglási Zsuzsanna edző: Sok jó teljesítmény volt ezen a mérkőzésen. Nagyon örülök, hogy a egyre inkább csapattá formálódunk és fegyelmezetten betartják a lányok a taktikánkat, amit megbeszélünk a mérkőzés előtt. Nagyon sajnálom, hogy ennek a győzelemnek lett egy “áldozata”, Golyán Barbi keze megsérült és már vissza se tudott menni a pályára. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. A 45 percnyi igen jó játékhoz külön is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!