;>
Archívum

2016. június

Magyar Tudomány Ünnepe 2016

Magyar Tudomány Ünnepe 2016

A magyar tudomány eredményeinek hazai bemutatásában kitüntetett esemény a Magyar Tudomány Ünnepe, a Magyar Tudományos Akadémia minden év novemberében megrendezi ezt az országos programsorozatot. Az eseményfolyam hagyományosan egy központi gondolat köré szerveződik, amely közös szempontként érvényesül a rendezvény témaválasztásaiban és előadásaiban.

A Shanghai Finance University delegációját fogadtuk

A Shanghai Finance University delegációját fogadtuk

2016. június 14-én a Testnevelési Egyetemre látogatott a kínai Shanghai Finance University-től LU Haibo úr, az egyetem rektorhelyettese, a Kínai Egyetemi Sportszövetség vívó szakosztályának elnöke. A delegáció tagja volt LI Xinlgin, a Kínai Egyetemi Sportszövetség vívó szakosztályának főtitkára, egyetemi docens, az egyetem vívócsapatának menedzsere, illetve LI Yingjie úr, az egyetem nemzetközi osztályának munkatársa.

Szabó Eszter PhD védése

Szabó Eszter PhD védése

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Szabó Eszter "Ép értelmű és tanulásban akadályozott kisiskolások testi fejlettsége és motoros teljesítménye" című értekezésének nyilvános PhD védésére.

Legyél te is önkéntes a vizes vb-n!

Legyél te is önkéntes a vizes vb-n!

A 17. FINA Világbajnokságnak és FINA Masters Világbajnokságnak Budapest és Balatonfüred ad otthont 2017 júliusában és augusztusában. A FINA 208 tagországának közel 2500 versenyzője vesz részt az eseményen, ahová több tízezer szurkolót várnak a szervezők. Ennél lényegesen nagyobb a versenyzői létszám a Masters Világbajnokságon, melyen Magyarország csúcsdöntésre készül, hiszen az előzetes becslések alapján, akár tizenkétezer sportoló is regisztrálhat.

SFRR-E 2016 konferencia

SFRR-E 2016 konferencia

Nagy sikerrel zárult a 2016. június 8-11. között Budapesten a Hotel Heliában Dr. Radák Zsolt professzor úr elnökletével megrendezett SFRR-E 2016 (Annual Meeting of the Society for Free Radical Research Europe) nemzetközi szabadgyökös konferencia.

A konferenciát Prof. Radák Zsolt és Prof. Giovanni Mann, az SFRR Europe elnöke nyitotta meg.

Sporttudomány – "Sajnos divat lett belerúgni a magyar sportba"

Sporttudomány – "Sajnos divat lett belerúgni a magyar sportba"

Egy év alatt megszerezhető sportdoktori cím? Behozhatatlan előnyben a világszintű sportolók és sportszakemberek? Ennél azért érdemes mélyebbre ásni, ha szeretnénk világos és egyértelmű képet kapni az egyelőre tervezet szintjén lévő speciális sportdoktori fokozatról.

Európa számos országában létezik, tehát megszerezhető az alkalmazott tudományok doktora cím, így a magyar sportszakma részéről voltaképpen természetes igény ennek létrehozása. Ami majdnem olyan, mint a színészi vagy irodalmi életmű elismerése, persze azzal a jelentős különbséggel, hogy a sportdoktori cím nem adományozható.

Meghívó a 46. Mozgásbiológiai Konferenciára

Meghívó a 46. Mozgásbiológiai Konferenciára

A konferenciát a tíz éve elhunyt Rigler Endre emlékének szenteljük.

A Magyar Biológiai Társaság Mozgás- és Viselkedés-biológiai Szakosztály, a Testnevelési Egyetem (TF), a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottság Szomatikus-nevelési Albizottság hagyományai alapján hívja és várja mindazokat, akik kutatási eredményeiket szeretnék közreadni.

Isten éltesse, Feri bácsi!

Isten éltesse, Feri bácsi!

Testnevelési Egyetem, „D” épület, második emelet.

Ott található a judo-birkózó terem, amely immár Dr. Galla Ferenc nevét viseli. A 87. életévét pénteken (június 17-én) betöltő sportember tiszteletére rendezett névadó ünnepségre nagyon sokan ellátogattak, Mocsai Lajos rektor úr és Tuncsik József, a magyar cselgáncssport első olimpiai érmese is ragyogó beszéddel köszöntötte a magyar cselgáncs atyját, akinek egyetlen munkahelye volt – 1953 és 1995 között az egyetemünkön tanított.

Középpontban a tudás (konferencia)

Középpontban a tudás (konferencia)

Először rendezett közösen szakmai konferenciát a Testnevelési Egyetem (TE), a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Magyar Edzők Társasága (MET). A téma a három rendező szervezet közös célkitűzéseit, feladatait tükrözte: a sporttudomány és az edzői gyakorlat. A hétközi eseménynek egyetemünk adott otthont, a szép számú érdeklődő között ott voltak a sporttudomány jeles képviselői, az edzői szakma kiválóságai és jelentős számban a TE hallgatói is.

FAME2016 konferencia

FAME2016 konferencia

A Magyar Élettani Társaság (MÉT) 80. Vándorgyűlése, a Magyar Anatómus Társaság (MAT) Kongresszusa, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MKKFT), a Magyar Mikrocirkulációs és Vaszkuláris Biológiai Társaság (MMVBT), a Magyar Biofizikai Társaság (MBFT) és a Magyar Immunológiai Társaság (MIT) közös tudományos konferenciája (FAME2016) 2016. június 1-4. között került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetemen.

A konferencia nagy sikerrel zárult, melyen két nemzetközi sportélettani szimpóziumon, a Testnevelési Egyetem kutatói közül többen is tartottak előadást.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!