;>
Archívum

2018. október

A TF-es Bácsi Péter és Lőrincz Tamás vb-sikerei

A TF-es Bácsi Péter és Lőrincz Tamás vb-sikerei

A hétvégén lezáruló budapesti birkózó-világbajnokságon további két TF-es versenyző szerepelt kiválóan: Bácsi Péter a magyar csapat egyetlen aranyérmét szerezte, míg Lőrincz Tamás ezüstérmes lett a Papp László Sportarénában rendezett sikeres eseményen.

TFSE-kosár: négyből négy!

TFSE-kosár: négyből négy!

Tökéletes hetet zárt a TFSE női kosárlabdacsapata! Lányaink szerdán hazai pályán legyőzték a Kiss Lenke Kosársuli együttesét a Hepp-kupában, így bejutottak a legjobb 16 közé, szombaton pedig a bajnokságban, az NB I/B-ben parádéztak, 79–56-ra diadalmaskodtak a Nyíregyháza otthonában. Magyar Bianka vezetőedző együttese jól szerepel ebben az idényben, hiszen a ligában eddig mind a négy mérkőzését megnyerte a TFSE, legyőzve többek között két bajnokaspiránst, a Vasast és a Szigetszentmiklóst.

Konferencia a Testnevelési Egyetemen testnevelőknek

Konferencia a Testnevelési Egyetemen testnevelőknek

A Testnevelési Egyetem szervezésében sikeres konferencia zajlott 2018. október 25-én csütörtökön az egyetem új K épületének, ATHÉN konferenciatermében. A Testnevelési Egyetem a TÁMOP-3.1.19-15/1-2015-0001 azonosító számú „Tartalmi-módszertani fejlesztés, valamint pedagógus továbbképzés a mindennapos testnevelés terén” projekt fenntartási időszakának keretében „Innovációs lehetőségek a testnevelés oktatásában - különös tekintettel a kézilabdaoktatására” címmel konferenciát szervezett.

A TF-es Barka Emese: a vb-bronz és ami mögötte van

A TF-es Barka Emese: a vb-bronz és ami mögötte van

Ragyogóan szerepelt a budapesti birkózó világbajnokságon a magyar küldöttség, az egyik érmet Barka Emese szerezte: a Testnevelési Egyetem másodéves szakedzői hallgatója bronzéremmel zárta a versenyt! A 28 esztendős kiválóság immár háromszoros vb-bronzérmesnek vallhatja magát, no meg az Európa-bajnokságról is van már négy harmadik helyezése.

Pintér Klaudia ifjúsági olimpiai 3. helyezett

Pintér Klaudia ifjúsági olimpiai 3. helyezett

Bronzérmes lett az ifjúsági olimpián a magyar leány strandkézilabda-válogatott Buenos Airesben, soraiban a TF-es Pintér Klaudiával. Lányaink még múlt hétvégén komoly csatát vívtak az elődöntőben Argentínával, s szétlövésben szenvedtek vereséget a házigazdától. A bronzmérkőzésen Hollandiával találkozott a magyar együttes. 

Megnyílt a büfé!

Megnyílt a büfé!

Az aula mellett, az étkező felőli oldalon kinyitott a Testnevelési Egyetem új Központi épületében a büfé, amely kellemes környezettel és nagy választékkal várja a hallgatókat és a dolgozókat egyaránt.  

Inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés indul

Inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés indul

2019. februárjában új Szakirányú továbbképzés indul a Testnevelési Egyetem és a Magyar Paralimpiai Bizottság Köztestületének együttműködésében. A prominens oktatókkal kialakított, gyakorlatorientált, 2 féléves Inkluzív Sportoktató Szakirányú továbbképzésünk célja szakemberek képzése a sajátos nevelési igényű és fogyatékossággal élők oktatásához, neveléséhez, sportolásuk támogatásához és a társadalmi érzékenyítéshez.

Beszélgetés az étrend-kiegészítőkről

Beszélgetés az étrend-kiegészítőkről

Október 16-án a Duna Televízió Család-barát című műsorának vendége volt Prof. Dr. Martos Éva, a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője. A műsorban az étrend-kiegészítőkről, a hagyományos étrendet kiegészítő élelmiszerekről és annak hatásairól, lehetséges kockázatairól volt szó.

Szakmai nap a Sport-Táplálkozástudományi Központban

Szakmai nap a Sport-Táplálkozástudományi Központban

A Testnevelési Egyetem Sport-Táplálkozástudományi Központjának tevékenységét ismerhették meg az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület 2018. október 18-i szakmai napjának résztvevői.

Emlékezés 1956-ra az új Központi épületben

Emlékezés 1956-ra az új Központi épületben

A Testnevelési Egyetemen idén már az új épület Athén nagyelőadójában emlékeztünk az 56-os forradalom és szabadságharc eseményeire. Nagy örömünkre, meghívásunknak eleget téve, ismét körünkben üdvözölhettünk több 1956-os TF-es hallgatót, akik minden évben nagy szeretettel jönnek el volt intézményükbe erre a megemlékezésre.  

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!