A Testnevelési Egyetem Sport-Táplálkozástudományi Központjának tevékenységét ismerhették meg az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület 2018. október 18-i szakmai napjának résztvevői.
A Testnevelési Egyetem berkein belül Kormányhatározattal létrehozott Sport-Táplálkozástudományi Központ tevékenységét ismerhették meg az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület szakmai napjának résztvevői. Prof. Dr. Martos Éva, a Központ vezetője ismertette a kitűzött célokat, és azok megvalósítását szolgáló innovatív módszereket. A doppinglistán szereplő tiltott anyagok kimutatását étrend-kiegészítőkből és egyéb élelmiszerekből az Analitikai Laboratórium legújabb generációs készülékei teszik lehetővé.
A sportolónak mielőtt étrend-kiegészítőt szed, mérlegelnie kell annak szükségességét, biztonságosságát és hatásosságát. Ebben is segít eligazodni a Központ, melynek egyik módszerét Csapláros-Nagy Barbara dietetikus mutatta be. Az étrend-kiegészítők sportszakmai szempontú kockázatértékelése a tudományos bizonyítékok erőssége alapján osztályozza azok egészségre és teljesítményre gyakorolt hatását.
A Központ küldetése a sportoló eredményességének növelése egészségének megőrzése mellett.
- Hírek
- Büszkeségeink
- Hallgatói hírek
- Tudományos hírek
- TDK hírek
- Pályázati hírek
- TFSE hírek
- Archívum
- Eseménynaptár
Archívum
-
2025
-
2024
-
2023
-
2022
-
2021
-
2020
-
2019
-
2018
-
2017
-
2016
-
2015
-
2014
-
2013
-
2012
-
2011
-
2010
-
2009
-
2008
-
2007
-
2006
-
2005
-
2004
-
2003
-
2002
-
2001