Távoktatás és e-learning

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem képzéseiben a Moodle, illetve a Microsoft Teams oktatást támogató rendszerek segítik a hatékony oktatásszervezési és tanulási folyamatot.

Moodle (e-learning rendszer)

A Moodle e-learning keretrendszer (Learning Management System) egy olyan online tanulási platform, ami hozzáférést biztosít a tananyagokhoz, illetve lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy önálló tanulói aktivitásokat végezhessenek. A rendszer az oktatási segédanyagok közzétételén túl fontos szerepet játszik a mérés-értékelésben is (tanulói aktivitások, feladatbeadás, ZH dolgozat, vizsgáztatás).

A TF e-learning felülete a https://e-learning.tf.hu/ címen érhető el.

A bejelentkezéshez az alábbi adatok megadása szükséges:

  • felhasználónév: Neptun azonosító kód
  • jelszó: Neptun-kódhoz tartozó jelszó

Belépés után a rendszer azonosítja a felhasználókat és hozzárendeli őket a szerepkörüknek és jogosultságuknak megfelelő kurzusokhoz. (A hallgatók a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül előzetesen felvett kurzusaikhoz tartozó e-learning felületeket érik el.)

A rendszer nyilvántartja a kurzushoz tartozó oktatókat, hallgatókat és naplózza az adott kurzusban folytatott valamennyi tevékenységüket, naplózási adatokat gyűjt.

Microsoft Teams

A Microsoft Teams online kommunikációs platform hallgatók-oktatók közötti hatékony kapcsolattartás eszköze, az online óratartás felülete. A hallgatók a rendszerben kurzusonként érik a csoportjaikat. Az egyes csoporton/csapaton belül lehet becsatlakozni az online értekezletekbe, videóhívásokba és hozzáférni a megosztott tartalmakhoz.

A bejelentkezési adatokról részletes tájékoztatást kapnak az érintett felhasználók.

Helpdesk

  • Microsoft Teams rendszer: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (KIZÁRÓLAG ezen az e-mail címen!)
  • E-learning (moodle) rendszer: Ozsvári Krisztián (távoktatási és e-learning rendszeradminisztrátor); telefon: +36 30 633 8057 ; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!