;>
Archívum

2013. május

Meghívó ünnepségre

Meghívó ünnepségre

Tisztelettel hívunk mindenkit 2013. június 5-én (szerdán) 14.00 órára, a Semmelweis Egyetem TF Karának és a Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzatának közös ünnepi eseményére!

Program:

 • 14.00 - Magyar Sors. Zenés irodalmi összeállítás határon túli magyar szerzők műveiből. A TF (Tehetséges Fiatalok) műhely ünnepi megemlékezése a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából (TF Főépület, I. emelet, Hepp Ferenc terem)
 • 15.00 - Közös faültetés. Fonti Krisztina, Kovács Lajos alpolgármesterek és Dr. Berkes István dékánhelyettes (a D-épület előtti park)

TF-esek az Eurocamp 2013-on

TF-esek az Eurocamp 2013-on

Május 13. és 23. között a németországi Ahlbeck városában került megrendezésre az Eurocamp 2013 elnevezésű ifjúsági csereprogram.

Az Európai Unió Fiatalok Lendületben programja által finanszírozott táborban 6 ország (Dánia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Spanyolország és Svédország) 60 fiatalja vett részt. A program egy, az Unió számára fontos témakör, a fenntarthatóság köré épült, ebben a témában tartottak workshop-okat a szervezők. Emellett számos sportfoglalkozásra, lengyelországi kirándulásra és nemzeti estekre is sor került a tíz nap során.

Eurocamp 2013

Karunkról egy hét fős szakkollégistákból álló csoport vett részt a programon Bardocz-Bencsik Mariann, a Nemzetközi Igazgatóság munkatársa, valamint Szájer Péter, a Klebersberg Kuno Szakkollégium igazgatója vezetésével.

Hallgatóink a magyar nemzeti esten nemcsak néptáncoltak, de egy gimnasztikagyakorlatot is bemutattak, ezzel utalva küldőintézményükre.

A tábor alatt a résztvevőknek lehetőségük volt szabadidős foglalkozásokat tartani társaiknak. A TF-esek ebben a tekintetben is kitettek magukért: tartottak TRX köredzést, jiu jitsu edzést, ugrókötelezést, stretchinget, táncórát, sőt, egy, az egész táborra kiterjedő röplabdabajnokságot is. Hallgatóink méltán képviselték hazánkat és a TF-et, miközben számos élménnyel és külföldi baráttal lettek gazdagabbak.

A résztvevő szakkollégisták: Fodor Anett, Hajas Ildikó Boglárka, Lékó Dániel, Lovas Adél, Márton Laura, Törőcsik Tímea, Vécsei Dávid. Kísérők: Bardocz-Bencsik Mariann, Szájer Péter.

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann | fotók: Lékó Dániel

[nggallery id=176]

Fotópályázat

Fotópályázat

Neked mit jelent a TF?

 • Van, akinek a sportolási lehetőséget.
 • Van, akinek az épületeket.
 • Van, akinek a gyönyörű udvart, a zöld parkrészeket.
 • Van, akinek az uszodát, az atlétika pályát ... az előadókat ... a tanárokat ... a diáktársakat ... a szobrokat ... a pályát ... a koleszt ... a tornatermet, stb.
Fotópályázatot hirdetünk "Az én TF-em!" címmel. Bárki jelentkezhet, aki szeretné bemutatni, hogy neki mit jelent a TF. A minimum 20 x 30, maximum 40 x 60 cm-es hagyományos vagy digitális eljárással készült képeket jeligével ellátva 2013. szeptember 20-ig lehet leadni Nemerkényi Krisztina tanárnőnél (Főépület, III. emelet, 314.).

A képekből kiállítást rendezünk, a legjobb képeket díjazzuk!

Nyeremények:

 • I. helyezett: 30.000 Ft
 • II. helyezett: 20.000 Ft
 • III. helyezett: 10.000 Ft

Érdeklődés: Nemerkényi Krisztina (Főépület, III. 314. | 487-9223 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | 30-2551099

Beszámoló a TF Sporttudományi Klub rendezvényéről

Beszámoló a TF Sporttudományi Klub rendezvényéről

2013. május 23-án a TF Tanácstermében élénk érdeklődés mellett zajlott le a TF Sporttudományi Klub 4. rendezvénye , "Sportgenomika" címmel. Sok új és hasznos ismeretanyaggal, globális szemlélettel gazdagodhattak az esemény résztvevői ebben a témakörben.

TF Sporttudományi Klub - Sportgenomika (2013.05.23.)

Az eddigi tapasztalataink alapján jó kezdeményezésnek bizonyuló rendezvénysorozat tavaszi blokkjának ez volt a záró összejövetele, a folytatás szeptemberben várható.

[nggallery id=174]

Mozgáskoreográfia bemutató

Mozgáskoreográfia bemutató

MozgáskoreográfiA 2013Ezúton hívjuk a tisztelt érdeklődőket az MA Testnevelő-gyógytestnevelő tanár szakos V. évfolyamos, végzős hallgatók mozgáskoreográfia bemutatójára, amelyre nagy szorgalommal készültek egész éven át. A gyógytestnevelő tanár szak egyik meghatározó, más művészeti ágakat is integráló tantárgya (táncos-zenés mozgásformák, mozgáskoreográfia) keretén belül, Zákány Magda tanárnő vezetésével nagy tehetséggel, kreativitással, művészi ihletettségű bemutatót állítottak össze.

Nem kis büszkeséggel és várakozással tekintünk a sorra kerülő előadásra, amely egyben a gyógytestnevelő tanár szak egy sajátos arculatával ismertet meg bennünket.

Időpont: 2013. május 29. (szerda), 12:30 Helyszín: XII. Alkotás u. 44. "E" terem

Mindenkit szeretettel várunk!

TF Sporttudományi Klub: Sportgenomika

TF Sporttudományi Klub: Sportgenomika

Értesítjük az érdeklődőket, hogy a TF Sporttudományi Klub 2013. május 23-án 13.00 órakor tartja következő konferenciáját  "Sportgenomika" címmel. A helyszín ismét a TF főépületi Kis Tanácsterem (Budapest XII., Alkotás u. 44.).

Program:

 • Prof. Dr. Pucsok József: A sportgenomika napjainkban
 • Dr. Szmodis Márta, Bosnyák Edit: Sport és genetika
 • Megbeszélés
 • Termékbemutató (Dr. Rappensberger Csaba, Wellness Trade): Innovatív edzésmódszereket segítő műszerek
 • Büfé
Moderátor: Prof. Dr. Berkes István tudományos dékánhelyettes.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezni szíveskedjenek!

Szabadfogású birkózás OB

Szabadfogású birkózás OB

A TFSE versenyzői ebben az évben is nagyon eredményesen szerepeltek a Kecskeméten megrendezett országos bajnokságon, hiszen hat sportolónk végzett pontszerző helyen. Kiemelést érdemel Tőzsér Sándor (BSc TE I. évfolyam) teljesítménye, aki magabiztosan, látványos birkózással úgy lett magyar bajnok, hogy egyetlen technikai pontot sem hajtottak végre rajta az egész verseny folyamán!

Eredmények:

 • 66 kg: Farkas Gábor (PhD hallgató) - II. helyezés
 • 74 kg: Tőzsér Sándor ( BSc I.) - I. helyezés
 • 74 kg: Gulyás Zsombor (BSc I.) - III. helyezés
 • 84 kg: Rögler Gábor (MA II.) - III. helyezés
 • 84 kg: Iván Károly (BSc II.) - V. helyezés
 • 120 kg: Csercsics Richárd (MSc I.) - III. helyezés
Szabadfogású birkózás OB (2013)

Az első helyen Tőzsér Sándor, a harmadikon Gulyás Zsombor.

Szabadfogású birkózás OB (2013)

A 2. helyen: Farkas Gábor

Szabadfogású birkózás OB (2013)

A 3. helyen: Rögler Gábor

Gratulálunk hallgatóinknak!

Semmelweis Testnevelési Fesztivál Torna Feszt

Semmelweis Testnevelési Fesztivál Torna Feszt

"A világ boldog volna ha a feje tetején állna." (Jules Renard)

A TF Torna, RG, Tánc, és  Aerobik Tanszéke meghirdeti a Semmelweis Testnevelési Fesztiválhoz kapcsolódó "Torna Feszt" nevű rendezvényét!
 • A verseny célja: a "Testnevelési Fesztivál Tornász bajnoka" cím elnyerése
 • A verseny ideje, helyszíne: 2013. május 16. (csütörtök), 13.30, A és B Tornaterem
 • A verseny résztvevői: a TF jelenlegi és volt hallgatói
 • Nevezés határidő: 2013. május 15., 12.00. Nevezéseket a következő email címre kérjük: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Nevezési díj nincs.
 • Díjazás: oklevél, érem, pezsgő
 • Versenyszámok:
  • csapatbajnokság: 4 fő/csapat
  • egyéni bajnokság
 • Szerek:
  • női versenyzőknek férfi korlát és kápásló
  • férfi versenyzőknek felemáskorlát és gerenda
 • Gyakorlatanyag: minden szeren minimum 5 kunsztból álló, a torna elemeihez hasonlító gyakorlat.
 • Egyebek: az a csapat, aki egy TF-en tanító oktatót versenyeztet a csapatában 2,00 jutalompontot kap. További jutalompont jár ötletes öltözékért, vicces koreográfiárért.
Atlétika MEFOB 2013 beharangozó

Atlétika MEFOB 2013 beharangozó

Idén is megrendezésre kerül a Magyar Egyetemi-főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság, 2013. május 25-26-án, Budapesten, a TF pályán (a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban).

A verseny szervezője az SE-TSK (TF), a MEFS és a MASZ. A verseny célja, hogy eldöntse a "Magyarország 2012/2013. tanévi Egyetemi és Főiskolai Bajnoka" címeket, a hallgatók körében népszerűsítse a sportágat, elősegítse a további nemzetközi versenyekre történő kiválasztást.

A nevezés elektronikus úton történik, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Nevezési határidő: május 17. péntek 24.00 óra. Május 20-án tesszük fel a MASZ honlapra az elfogadott nevezések listáját. Nevezzetek minél többen, hogy legyen kikért szurkolni! További motivációt nyújthat, hogy a versenyen részt vesz Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőnk is.

Kívánunk mindenkinek sikeres felkészülést és reméljük, hogy hangulatos és izgalmas versenynek nézünk elébe.

Gunda András fotókiállítása

Gunda András fotókiállítása

Nagy tisztelettel és szeretettel hívunk mindenkit Dr. Gunda András, egyetemünk szakvezető tanárának fotókiállítására és Vízkeleti László, a képek ihletése alapján született verseinek bemutatójára.

A kiállítás rendhagyó módon 2013. május 16-án 18 órakor - a TF Aulájában a Semmelweis Testnevelési Fesztivál Tanári Műsora keretében - a kollekció vetített bemutatásával és élő verseléssel-zenéléssel nyílik meg. A tanári műsor egészére a belépés díjtalan. A képek természetesen hagyományos kiállítás formájában is megtekinthetők két héten át naponta 8-21 óráig az Aula előterében. Ha valakinek nagyon megtetszik egy vagy több kép és meg kívánná venni annak dedikált kópiáját, ezzel a TF Alapítványát támogatná. Módjáról a helyszínen lehet tájékozódni.

Gunda András fotókiállítása (meghívó)

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!