;>
Archívum

2016. február

Elhunyt Lukovich István

Elhunyt Lukovich István

Rövid súlyos betegség után, 86 éves korában, 2016. február 26-án elhunyt Lukovich István. Neve évtizedeken keresztül összeforrt a Magyar Testnevelési Főiskolával/Egyetemmel, a mai Testnevelési Egyetemmel.

Fiatalon orosz hadifogságba került, és hazatérése után, 1948-1952 között végezte el a TF testnevelő tanári szakát. Eredetileg atléta szakképzős volt, de szeretett mestere és professzora, Dr. Duronelly László hatására vívó szakedzői diplomát is szerzett. Fiatalon került az Időszaki és Küzdősportok Tanszékre (később Küzdősportok Tanszék), tanársegédként. Kis megszakítással nyugdíjba vonulásáig (1992) adjunktusként, majd docensként tanított.

PhD Szimpózium

PhD Szimpózium

A Testnevelési Egyetem Doktori Iskola 2016. március 1-jére PhD Szimpóziumot szervez doktoranduszok részére, melynek keretében a hallgatók bemutatják kutatási munkájuk haladását.

Ezúton tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket a rendezvényre, melynek programját itt találják.

Sportanalitikai konferencia

Sportanalitikai konferencia

"Döntés és elemzés technikák felhasználása a sportági hatékonyság érdekében" címmel tartott közös telt házas konferenciát az MSTT és a TE múlt pénteken az egyetem Hepp Ferenc termében.

Mocsai Lajos rektor köszöntője és bevezető előadását követően többek között Koller Ákos, a Tudományos Tanács elnöke és Mérő László professzorok, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Kállai Gábor sakknagymester és Lénárt Ágota a Pszichológia Tanszék vezetője tartott nagy sikerű előadást.

Téli diplomaosztó

Téli diplomaosztó

A MOM Kulturális Központ Színházterme 10 órára tökéletesen berendezve és felkészülten várta a TF téli diplomaosztóján megjelenteket. A hallgatók talárban és sapkában – boldog mosollyal az arcukon – foglalták el az első sorokat, hiszek ők voltak a nap "ünnepeltjei". A szülők a mögöttük lévő sorokat, míg a VIP vendégek (pl. Jörg Bauer, a konzisztórium elnöke, Fábián László a MOB sportigazgatója, stb.) és a tanárok az emeleti karzatról nézhették végig az eseményt.

TFSE női röplabda meccs

TFSE női röplabda meccs

2016. február 26-án (pénteken) 18.00 órakor a TFSE női röplabda csapata a Jászberényt fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, aki nem jön szurkolni, az magára vessen!

TFSE női röplabda meccs (plakát)

MSTT konferencia

MSTT konferencia

A 20. éves Magyar Sporttudományi Társaság és a Testnevelési Egyetem tisztelettel meghívja a „Döntés és elemzés technikák felhasználása a sportági hatékonyság érdekében" című sportszakmai konferenciára.

A konferencia időpontja: 2016. február 19. péntek 10.00-16.00. Helyszíne: Testnevelési Egyetem, Hepp Ferenc terem (Budapest XII., Alkotás utca 44., Főépület, I. emelet)

Sport Sciences Conference for Young Investigators

Sport Sciences Conference for Young Investigators

On behalf of the University of Physical Education it is my pleasure to invite you to participate in the Sport Sciences Conference for Young Investigators.  The conference will be held on 11th July 2016 at the University of Physical Education which is located close the city centre and the Buda Castle.

The University of Physical Education is the oldest of education and training in sport and physical activity in Hungary with history spanning over 90 years, originally established in 1925 as the Royal College of Physical Education.

The conference covers wide range of topics within sport sciences. It will provide ample opportunities for oral and poster presentations for the young researchers to gain valuable feedback from the community and establish new collaborations and joint research projects among the participants.

Looking forward to seeing you in Budapest!

More information: http://english.tf.hu/sscyi/

OTKA felhívás

OTKA felhívás

Tisztelt Kutatók!

Tegnap, 2016. február 15-én kikerült a 2016. évi OTKA felhívás az NKFH honlapjára és megnyitották a rendszert is, tehát lehet pályázni az alábbi linken keresztül: http://nkfih.gov.hu/palyazatok/hazai-kfi-palyazatok/nkfia-palyazatok/palyazati-felhivasok/2016/alapkutatasi-palyazat-kutatasi/k-16

A végső beadási határidő: 2016. március 17.

TFSE női röplabda meccs

TFSE női röplabda meccs

2016. február 19-én (pénteken) 18.00 órakor a TFSE női röplabda csapata a TEVA Gödöllő csapatát fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, aki nem jön szurkolni, az papírkutya!

TFSE női röplabda meccs (plakát)

Falling Walls Lab 2016

Falling Walls Lab 2016

Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnénk a figyelmébe ajánlani egy fiatal innovátoroknak szóló kezdeményezést, a Falling Walls Lab-et. A Lab egy kiváló lehetőséget nyújt az akadémiában dolgozók, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, vagy innovatív projektjeiket társaik, és egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt.

A Falling Walls Lab az év során a világ számos pontján kerül megrendezésre. Az egyes nemzeti Lab-ek győztesei lehetőséget kapnak, hogy ötletüket előadják a Falling Walls Lab Döntőn, amit minden évben november 8-án rendeznek meg Berlinben, melyet november 9-én a Falling Walls Konferencia követ. A Falling Walls Lab Konferencián 20 világszínvonalú kutató mutatja be munkásságát, mely választ ad arra a kérdésre, hogy “Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani?”

A Falling Walls Lab Budapest a Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös szervezésében kerül megrendezésre április 29-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán. Jelentkezésre a http://www.falling-walls.com/lab weboldalon van lehetőség. A jelentkezési határidő 2016. március 31.

A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab Döntőn és a Falling Walls Konferencián, melynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.

Az április 29-én megrendezésre kerülő eseményre olyan BSc, MSc, PhD hallgatók, postdoc-ok, fiatal szakemberek, vállalkozók, és professzorok jelentkezését várjuk, akiknek

  • a BSc fokozatuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el, vagy
  • az MSc fokozatuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el, vagy
  • PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.
A Falling Walls Lab egy non-profit tudományos konferencia-sorozat, melynek célja, hogy kiépítse és ápolja a fiatal kutatók közti interdiszciplináris kapcsolatot. A Falling Walls Lab egy kooperatív projekt a Falling Walls Foundation, az A. T. Kearney és a Festo cégek között.

További információk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretnénk a figyelmébe ajánlani egy fiatal innovátoroknak szóló kezdeményezést, a Falling Walls Lab-et. A Lab egy kiváló lehetőséget nyújt az akadémiában dolgozók, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, vagy innovatív projektjeiket társaik, és egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt. A Falling Walls Lab az év során a világ számos pontján kerül megrendezésre. Az egyes nemzeti Lab-ek győztesei lehetőséget kapnak, hogy ötletüket előadják a Falling Walls Lab Döntőn, amit minden évben november 8-án rendeznek meg Berlinben, melyet november 9-én a Falling Walls Konferencia követ. A Falling Walls Lab Konferencián 20 világszínvonalú kutató mutatja be munkásságát, mely választ ad arra a kérdésre, hogy “Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani?”

A Falling Walls Lab Budapest a Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös szervezésében kerül megrendezésre április 29-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán. Jelentkezésre a http://www.falling-walls.com/lab weboldalon van lehetőség.  A jelentkezési határidő 2016. március 31.

A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab Döntőn és a Falling Walls Konferencián, melynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.

Hogy a Falling Walls Lab Budapest eseményre való felhívás minden kiváló jelölthöz eljusson, nagyon hálásak lennénk, ha továbbítaná felhívásunkat az Ön intézményében dolgozó fiatal kutatók és szakemberek számára, beleértve a jelenlegi és már végzett hallgatóikat is.

Az április 29-én megrendezésre kerülő eseményre olyan BSc, MSc, PhD hallgatók, postdoc-ok, fiatal szakemberek, vállalkozók, és professzorok jelentkezését várjuk, akiknek -a BSc fokozatuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el, vagy -az MSc fokozatuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el, vagy -PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

A Falling Walls Lab egy non-profit tudományos konferencia-sorozat, melynek célja, hogy kiépítse és ápolja a fiatal kutatók közti interdiszciplináris kapcsolatot. A Falling Walls Lab egy kooperatív projekt a Falling Walls Foundation , az A. T. Kearney, és a Festo cégek között.

Ha bármilyen kérdése van a rendezvénnyel kapcsolatban, bátran írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre vagy a Falling Walls Foundation-nek (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Tisztelettel, A PPKE-ITK Technológia Transzfer Irodájának Munkatársai

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!