;>
Archívum

2016. január

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság meghirdette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramot a 2015/2016-os tanév 2. félévére.

A pályázati célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek lehetnek, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési határidő: 2016. február 25. csütörtök.

forrás: EMMI

Eredményjelző konferencia (élménybeszámoló)

Eredményjelző konferencia (élménybeszámoló)

Az idén, január 26-án, kedd délután került sor, az immár 6. alkalommal megrendezésre került „Eredményjelző (idén „Magyar Sport 2015” alcímet viselő) konferencia-sorozatra, az MSTT Sportmenedzsment Szakosztálya és a Testnevelési Egyetem közös rendezésében a TF Hepp Ferenc termében.

Eredményjelző: Magyar sport 2015 (konferencia)

A 2 órakor kezdődött megnyitóra zsúfolásig megtelt a terem.  A résztvevők között olyan neves személyek is feltűntek, mint Kozmann György, sportért felelős helyettes-államtitkár, Chikán Attila egyetemi tanár, az MTA levelező tagja, Dobák Miklós és Bakacsi Gyula a Corvinus Egyetem egyetemi tanárai és számos szakember, de találkozhattunk régi, ma már nyugdíjas kollégával és számos hallgatóval is.

Sterbenz Tamás, a TF rektorhelyettesének bevezetője után először Mocsai Lajos rektor mondta el köszöntőjét, melyben örömének adott hangot a konferencia megrendezésével kapcsolatban, majd meleg hangon emlékezett meg barátjáról, Nyerges Mihályról.

Ezután került sor - idén már harmadik alkalommal -, a Nyerges Mihály Emlékdíj átadására. Most először két díjat osztottak ki. Az egyiket Nyerges Mihály „állandó” szakmai partnere és kutatótársa Laki László kapta, aki a hosszú évtizedekig tartó közös munkatársi viszony mellett személyes jó barátjának is tudhatta az elhunytat. A másik díjazott Kovács Sándor volt, aki nem csak Nyerges Mihálynak, de számos más kutatónak és tanárnak volt mentora és professzora. Ez a díj posztumusz került kiadásra.

A konferencia a 2015-ös év sportkutatásait foglalta csokorba. Az előadók között a TF munkatársai mellett képviseltette magát a Budapesti Corvinus Egyetem, a Széchényi István Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE Tanító és Óvóképző Kar, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság és az Eurosport is, az előadások pedig felölelték a siker, a versenyképesség, a turizmus, a létesítményfejlesztés, a sport beruházások, az utánpótlás, a munkahelyi sport és települések sportstratégiájának témaköreit.

A leglelkesebb érdeklődők végig kitartottak. Nekik viszont fantasztikus élményben volt részük a konferencia után: Nyerges Mihály fia, Attila, aki az Ismerős Arcok együttes alapítója és vezetője, egy személyes hangú zenés est keretében emlékezett édesapjára. A dalokkal tarkított prózai részek meghatóan pontos képet rajzoltak Nyerges Mihályról és családjáról. Az előadók közelsége és az a tény, hogy mindannyian közeli ismerősei, barátai lehettünk Mihálynak, fokozta az est hangulatát és intimitását, Attila művészi kvalitásainak köszönhetően.

Könnyes szemmel tapsoltuk meg az előadását. Szép volt, méltó Nyerges Mihály emlékéhez.

Mindenki sajnálhatja, aki nem jött el, hiszen nagyszerű élménytől esett el.

szöveg: Nemerkényi Krisztina | fotó: Szőts Gábor, Sterbenz Tamás

[nggallery id=297]

TFSE női röplabda meccs

TFSE női röplabda meccs

2016. január 31-én (vasárnap) 18.00 órakor a TFSE női röplabda csapata a Fatum-Nyíregyháza csapatát fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, szurkolni kötelező!

TFSE női röplabda meccs (plakát)

33 ezren érdeklődtek továbbtanulásról a hétvégén

33 ezren érdeklődtek továbbtanulásról a hétvégén

A múlt héten minden eddiginél többen, 33.000-ren látogattak el a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléjére, az Educatio Kiállításra.

Educatio 2016

A január 21-23. között megrendezett, háromnapos eseményen a Testnevelési Egyetem is külön kiállítói standdal jelent meg, ahol a felvételi előtt álló fiataloknak bemutattuk az egyetemen elvégezhető szakokat, illetve megismerhették képzési rendszerünket.

Az első napon, csütörtökön előzetesen regisztrált osztályok és csoportok érkeztek a kiállításra, ahol Talmácsi Gábor és Szalay Balázs fogadta a kérdéseket.  Megjelenésünket színesítette Talma motorja és Szalay Balázs - parkolóban kiállított - Dakar versenyen járt autója. Másnap, pénteken volt a legtöbb látogató, közel 18.000 fiatal volt kíváncsi a továbbtanulási lehetőségekre. Erre a napra egyetemünk külön programmal készült, melyet hallgatóink a rendezvény színpadán mutattak be. Volt látványos BMX bemutató, RG szakos lányaink pedig megidézve az olimpia hangulatát, ötkarikás táncot adtak elő. Nagy érdeklődés övezte a színpadon megszólaló Prof. Dr. Hamar Pál nyitóbeszédét, valamint az egyetem által meghívott sportolókat, Szávay Ágnes, Kovács Ágnes, Dombi Rudolf és Erdei Zsolt személyében. A sportolókat Garami Gábor, a Class Fm műsorvezetője faggatta tanulmányaikról, egyetemi élményeikről, a vizsgákról és a sport fontosságáról a mindennapi életükben. Szombaton Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, egyetemünk rektora is kilátogatott a Testnevelési Egyetem standjához, beszélgetett az érdeklődőkkel, mesélt a szakok és a képzések formájáról, a továbbtanulás fontosságáról.

Mellettünk a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány rendezett be egy komplett stúdiót, ahol délelőttönként az M4 Sportcsatorna-, délutánonként pedig az M2 Petőfi Tv műsorvezetőivel lehetett közös interjúkat készíteni. Sportolóink mindhárom napon kamera elé álltak, szívesen válaszoltak az egyetemi évekkel és a sporttal kapcsolatos kérdésekre a jövő média szakembereinek. Leggyakrabban az érdekelte a fiatalokat, milyen képzéseink vannak, mit is jelent az alkalmassági vizsga, hogyan lehet a tanulás mellett sportolni, milyenek a tanáraink, nehéz-e az iskola és persze kíváncsiak voltak arra is, hogy milyen állásokban tudnak majd a képzés után elhelyezkedni. A jövő egyre több végzős számára lett fontos, ahogy az is, hogy milyen külföldi ösztöndíjprogramokban lehet részt venni.

A háromnapos eseményt az egyetem nyílt napja követi majd, ahol a sport iránt érdeklődők a TE területén kaphatnak felvilágosítást szakjainkról, betekintést nyerhetnek az itt folyó oktatási rendszerbe és egy rövid időre „TF-esek” lehetnek.

[nggallery id=296]

Sítábor információk

Sítábor információk

A Rekreáció Tanszék 2016. évi kötelező sítáborának újabb információi - kölcsönzés és egyéb aktuális tudnivalók - felkerültek a tanszék oldalára >>>
Nyílt Nap 2016

Nyílt Nap 2016

Kedves érdeklődők, leendő hallgatóink!

A Testnevelési Egyetem 2016. január 30-án 10 és 14 óra között tartja Nyílt Napját. A rendezvény az intézmény campusán belül kerül megrendezésre, ahol az egyes szakokról az egyetem oktatóitól, munkatársaitól tájékozódhatnak az érdeklődők.

Helyszín: Budapest, Alkotás utca 44. Új épület felőli bejárat. Az érdeklődőket a bejáratnál a Hallgatói Önkormányzat tagjai fogadják, koordinálják továbbá fél óránként csoportosan végigvezetik az egyetem területén.

A szakok bemutatásának helyszínei:

  • Az Új épület csarnokában: BSc és MSc Humánkineziológia szakok, BSc Rekrációszervező és egészségfejlesztő és MSc Rekráció szakok.
  • A Hepp Ferenc teremben: Osztatlan tanárképzés és az MA szakok
  • A Fő épület 62-es teremben: BSc Testnevelő-edző, a BSc Sportszervező valamint az MSc Sportmenedzser szakok
  • A Tanulmányi Hivatal és Felnőttképzési Csoport az eredeti helyükön fogadják látogatóinkat.

A megjelenő érdeklődők óralátogatási jegyet kaphatnak, melyet 2016. február 1-február 5. között használhatnak fel, a jegyek hátoldalán található gyakorlati órák látogatására.

Szeretettel várjuk Önöket, és addig is tekintsék át Felvételi Kalauzunkat!

Asztalitenisz EB embléma pályázat

Asztalitenisz EB embléma pályázat

A Magyar Asztalitenisz Szövetség a 2016-os egyéni asztalitenisz Európa-bajnokság rendezőjeként kreatív pályázatot hirdet „2016 ITTF Table Tennis European Championship" címmel. A szövetség végső célja az Európa-bajnokság logójának és/vagy kabalafigurájának elkészítése, melynek tervezését pályázati úton kívánja megvalósítani.

Bővebben a MOATSZ honlapján >>>

TF - Oxford: 2:0

TF - Oxford: 2:0

2016. január 18-án, hétfőn 16 órától a TF jégkorongcsapata a Kisstadionban ismét fogadta az Oxford Canadians alakulatát.

A népszerű brit egyetem hokicsapata (nevéhez méltóan kanadai hallgatókkal teletűzdelve) ismét egy több országos turnén vesz részt, amelynek keretében látogatott el Budapestre. A szokásokhoz híven a Magyar Jégkorong Szövetség biztosította a jeget és a játékvezetőket a mérkőzéshez.

TFSE női röplabda meccs

TFSE női röplabda meccs

2016. január 22-én (pénteken) 18.00 órakor a TFSE női röplabda csapata az Albrecht MVSC csapatát fogadja a TF D-épületében. A belépés ingyenes, gyertek szurkolni!

TFSE női röplabda meccs

OTKA pályázatok 2016/1

OTKA pályázatok 2016/1

Tisztelt tanszékvezetők, kutatók és munkatársak!

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága által meghirdetett pályázati lehetőségről (2016/1 forduló).  A pályázatok várható megjelenése január vége: http://www.otka.hu/palyazatok/aktualis-otka-palyazatok

A beadási határidő előreláthatólag 2016. február közepe.

Kérem Önöket, hogy szíveskedjenek munkatársaik figyelmét is felhívni a pályázati lehetőségre, illetve 2016. január 22-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldeni a tervezett OTKA pályázat előzetes összefoglalóját egy oldal terjedelemben, mely a következőket tartalmazza:

  1. a pályázat címe,
  2. a téma irodalmi háttere,
  3. saját kutatási háttér,
  4. hipotézis(ek),
  5. kutatási célok,
  6. módszerek,
  7. várható eredmények,
  8. jelentőség.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!