Eredményjelző konferencia (élménybeszámoló)
2016. január 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén, január 26-án, kedd délután került sor, az immár 6. alkalommal megrendezésre került „Eredményjelző (idén „Magyar Sport 2015” alcímet viselő) konferencia-sorozatra, az MSTT Sportmenedzsment Szakosztálya és a Testnevelési Egyetem közös rendezésében a TF Hepp Ferenc termében.

Eredményjelző: Magyar sport 2015 (konferencia)

A 2 órakor kezdődött megnyitóra zsúfolásig megtelt a terem.  A résztvevők között olyan neves személyek is feltűntek, mint Kozmann György, sportért felelős helyettes-államtitkár, Chikán Attila egyetemi tanár, az MTA levelező tagja, Dobák Miklós és Bakacsi Gyula a Corvinus Egyetem egyetemi tanárai és számos szakember, de találkozhattunk régi, ma már nyugdíjas kollégával és számos hallgatóval is.

Sterbenz Tamás, a TF rektorhelyettesének bevezetője után először Mocsai Lajos rektor mondta el köszöntőjét, melyben örömének adott hangot a konferencia megrendezésével kapcsolatban, majd meleg hangon emlékezett meg barátjáról, Nyerges Mihályról.

Ezután került sor - idén már harmadik alkalommal -, a Nyerges Mihály Emlékdíj átadására. Most először két díjat osztottak ki. Az egyiket Nyerges Mihály „állandó” szakmai partnere és kutatótársa Laki László kapta, aki a hosszú évtizedekig tartó közös munkatársi viszony mellett személyes jó barátjának is tudhatta az elhunytat. A másik díjazott Kovács Sándor volt, aki nem csak Nyerges Mihálynak, de számos más kutatónak és tanárnak volt mentora és professzora. Ez a díj posztumusz került kiadásra.

A konferencia a 2015-ös év sportkutatásait foglalta csokorba. Az előadók között a TF munkatársai mellett képviseltette magát a Budapesti Corvinus Egyetem, a Széchényi István Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE Tanító és Óvóképző Kar, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság és az Eurosport is, az előadások pedig felölelték a siker, a versenyképesség, a turizmus, a létesítményfejlesztés, a sport beruházások, az utánpótlás, a munkahelyi sport és települések sportstratégiájának témaköreit.

A leglelkesebb érdeklődők végig kitartottak. Nekik viszont fantasztikus élményben volt részük a konferencia után: Nyerges Mihály fia, Attila, aki az Ismerős Arcok együttes alapítója és vezetője, egy személyes hangú zenés est keretében emlékezett édesapjára. A dalokkal tarkított prózai részek meghatóan pontos képet rajzoltak Nyerges Mihályról és családjáról. Az előadók közelsége és az a tény, hogy mindannyian közeli ismerősei, barátai lehettünk Mihálynak, fokozta az est hangulatát és intimitását, Attila művészi kvalitásainak köszönhetően.

Könnyes szemmel tapsoltuk meg az előadását. Szép volt, méltó Nyerges Mihály emlékéhez.

Mindenki sajnálhatja, aki nem jött el, hiszen nagyszerű élménytől esett el.

szöveg: Nemerkényi Krisztina | fotó: Szőts Gábor, Sterbenz Tamás

[nggallery id=297]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!