;>
Archívum

2019. június

Szenátusi ülés Velencén

Szenátusi ülés Velencén

A Testnevelési Egyetem alig több mint egy hónapja átadott velencei Vízisport és Rekreációs Központjában tartotta kihelyezett ülését a TE Szenátusa. A május végi megnyitót követően ezzel az eseménnyel a TF dolgozói számára is bemutatásra került az intézmény egyik fontos fejlesztése.

Dr. Sydó Tibor házi vitája

Dr. Sydó Tibor házi vitája

A Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önöket dr. Sydó Tibor doktorjelölt PhD értekezésének házi vitájára.

TE oktatói továbbképző program az USA-ban

TE oktatói továbbképző program az USA-ban

Nagy sikerrel zárult az első amerikai háromhetes oktatói program a University of New Mexico együttműködésével 2019 júniusában Albuquerque-ben. Dr. Kádár Judit nemzetközi igazgató, az UNM korábbi kutató-oktatója álmodta, majd valósította meg a programot Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor, Dr. Genzwein Ferenc kancellár, Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes és Dr. Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettes támogatásával.

Nagy Nikoletta Katalin nyilvános PhD védése

Nagy Nikoletta Katalin nyilvános PhD védése

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt Nagy Nikoletta Katalin „A magyar úszósport utánpótlásának vizsgálata a motiváció, a motivációs környezet és a relatív életkor tükrében” című értekezésének nyilvános PhD védésére.

Elitképzés a TE-n

Elitképzés a TE-n

Ősszel számos szakirányú továbbképzés indul a Testnevelési Egyetemen, amelynek része a Nemzetközi sportkapcsolatok-sportdiplomácia képzés is. Az induló képzések közül több új is található, illletve olyan is, amely az előző két félévben szerepelt először a kínálatban, s egyetemünk ősszel újraindítja a képzést. Ilyen a sportdiplomácia képzés. 

Esküt tett a Nápolyba utazó Universiade-csapat

Esküt tett a Nápolyba utazó Universiade-csapat

Esküt tett a 30. nyári Universiadéra utazó magyar csapat. A július 3. és 14. között Nápolyban megrendezésre kerülő egyetemisták és főiskolások olimpiáján 21 egyetem 105 sportolója képviseli a magyar színeket, a legnagyobb számban, 10 résztvevővel a TFSE sportolói.

Történelmi összejövetel a Sportjogi Tanszéken

Történelmi összejövetel a Sportjogi Tanszéken

Január elsejével a Testnevelési Egyetemen alakult meg Magyarországon elsőként a Sportjogi Tanszék, amelynek jogelődje a Sportjogi Csoport volt. A Tanszék az oktatási lehetőségek bővítése érdekében szakértői munkaközösség felállítását kezdeményezte, amely a napokban tartotta első ülését. 

Ismét Kaposváron felvételiztek a TE lovassport edzőjelöltjei

Ismét Kaposváron felvételiztek a TE lovassport edzőjelöltjei

Ismét a kaposvári Pannon Lovasakadémia adott otthont a megújult egyetemi edzőképzésünk lovassportági felvételi vizsgájának. A Magyar Lovassport Szövetség nyolc hivatalos szakága közül négyre érkezett jelentkezés: megjelent többek között a három olimpiai szakág (díjugratás, díjlovaglás, lovastusa), a western-reining, valamint Magyarország legeredményesebb szakága, a fogathajtás is. A jelentkezők között neves versenyzők, az ország legjobbjai is megtalálhatók.

Rektori fogadás a 90 éves Zarándi László tiszteletére

Rektori fogadás a 90 éves Zarándi László tiszteletére

Tekintélyt parancsoló sportolói és oktatói múlt mellett legalább hasonló jelzővel illethető születésnapja alkalmából, Dr. Zarándi Lászlót köszöntötte múlt héten a Testnevelési Egyetem rektora, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos és az Atlétika Tanszék vezetője, Szalma László.   

Diplomaosztó a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamon

Diplomaosztó a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamon

Június 4-én, kedden tartották a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága (NKI) által szervezett Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) oklevélátadó ünnepségét. Az eseményen Dr. habil Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes, Dr. habil Kádár Judit, az NKI igazgatója, Prof. Koller Ákos, a tudományos tanács elnöke, Dr. Dóczi Tamás egyetemi docens és Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, doktorandusz, a TE nagykövete képviselte egyetemünket.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!