Elitképzés a TE-n
2019. június 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ősszel számos szakirányú továbbképzés indul a Testnevelési Egyetemen, amelynek része a Nemzetközi sportkapcsolatok-sportdiplomácia képzés is. Az induló képzések közül több új is található, illletve olyan is, amely az előző két félévben szerepelt először a kínálatban, s egyetemünk ősszel újraindítja a képzést. Ilyen a sportdiplomácia képzés. 

„A sportnak ez a szegmense eleve különleges, ráadásul egyre fontosabb világszerte, így Magyarországon is. Kormányzati és nem kormányzati szinten egyaránt felismerik a jelentőségét – mondta érdeklődésünkre Farkas Péter, a képzés vezetője. – Kétszer egy féléves képzésünkre bárhonnan, bármelyik képzési területről jelentkezhetnek hozzánk, ugyanakkor feltétlelt szabtunk az induláshoz, jelesül egyetemi vagy MSc-szintű diploma meglétét. Vagyis nem árulunk zsákbamacskát, arra nem vállalkozunk – hiszen képtelenség is lenne –, hogy valakiből a nulláról indulva két félév alatt sportdiplomatát faragunk.”

Egyetemünk tehát olyan hallgatók jelentkezését várja, akik a sport területén már kellő tapasztalattal vannak felvértezve, cserébe pedig az ország legmagasabb szintű képzésében részesülnek.

Elitképzés a TE-n

Fotó: thegazette.news

„Valóban, ilyen volumenű képzés csak és kizárólag a Testnevelési Egyetemen van, nyugodt szívvel minősíthetem elitképzésnek – hangsúlyozta Farkas Péter. – Fontosnak, egyúttal alapvetésnek tartjuk, hogy a képzésünkről kikerülő hallgatók méltóképpen képviseljék az itt felhalmozott tudást, mert ez a képesítés nem csupán a sportügyek magas szintű szolgálatára jogosít fel, hanem benne foglaltatik a nemzeti érdekérvényesítés.”

Farkas Péter hozzátette: a tanárok valamennyien csúcsminőséget képviselnek, mások mellett Schmitt Pál korábbi államfő, MOB-elnök és NOB-alelnök, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívő is tartott már előadást.

A nagy sikerű képzést a Magyar Olimpiai Bizottság és a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya is támogatja. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!