Nemzetközi képzések

Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam | National Taiwan Sport University

Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam

A NET a Testnevelési Egyetem 1971 óta folyamatosan indított 11 hetes nemzetközi edzőképző programja, amely kétszer kerül megrendezésre minden évben. Ez idáig már közel száz ország 2000 hallgatója végezte el sikeresen a tanfolyamot, aminek a célja, hogy egy már meg lévő edzői tudásra alapozva tovább bővítse azt a legújabb elméleti és sportági ismeretek megismertetésével. A NET a NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) által is támogatott edzőképző program. A NOB Olimpiai Szolidaritás Bizottságának van egy ösztöndíj programja (Olympic Scholarship for Coaches), melyen keresztül a világ összes nemzeti olimpiai bizottsága jelentkezőket küldhet a kiválasztott edzőképző központba. Az ösztöndíjat elnyert jelentkező minden költségét fedezi a NOB az intézmény felé átutalt tandíjon és ösztöndíjon keresztül. A világon 6 ilyen központ működik, ami a NOB támogatását vívta ki és ebből csak kettőn folyik angol nyelven az oktatás. Az egyik a TE-n Budapesten.

Az oktatás 120 óra általános elméleti képzést tartalmaz, ahol minden olyan tantárgyat tanítanak az egyetem angolul beszélő tanárai, melyek az edzői munkához elengedhetetlen ismereteket adnak (például edzéselmélet, sportélettan, általános erőfejlesztés, sporttáplálkozás, dopping ismeretek, sportmenedzsment, sportszociológia, sportpedagógia). E mellett 180 óra sportági gyakorlati órákon kell részt venniük a hallgatóknak az általuk választott sportágban. Tavasszal és ősszel is 8-10 különböző olimpiai sportágban hirdet meg az egyetem programot. A sportági órák is megoszlanak sportági elméleti és gyakorlati órákra, illetve edzés-, és verseny, vagy mérkőzés megfigyelésekre.

A kötelező tanórákon kívül kirándulásokat szervez az egyetem a külföldi hallgatóknak, ahol megismerkedhetnek Magyarország legfőbb nevezetességeivel és kultúrájával, történelmével. A tanfolyam során videofelvétel is készül az egyes órákról és programokról, amit egy DVD formájában a hallgatók a kurzus végén megkapnak ajándékba, hogy otthon mesélhessenek élményeikről, illetve öregbítsék az egyetem és a program hírnevét.

Részletes tájékoztató és jelentkezési lap az egyetem angol nyelvű honlapján.

National Taiwan Sport University

 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!