Ismét Kaposváron felvételiztek a TE lovassport edzőjelöltjei
2019. június 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ismét a kaposvári Pannon Lovasakadémia adott otthont a megújult egyetemi edzőképzésünk lovassportági felvételi vizsgájának. A Magyar Lovassport Szövetség nyolc hivatalos szakága közül négyre érkezett jelentkezés: megjelent többek között a három olimpiai szakág (díjugratás, díjlovaglás, lovastusa), a western-reining, valamint Magyarország legeredményesebb szakága, a fogathajtás is. A jelentkezők között neves versenyzők, az ország legjobbjai is megtalálhatók.

Az időjárás az idén is embert és lovat próbáló volt a 35-37 Celsius fokos hőség miatt. A vizsgáztatás egész nap tartott, a lovasok szóban számot adtak elméleti tudásukról, valamint gyakorlatban futószárazásból, az idomító lovaglás alapjaiból, továbbá saját, választott szakágukból tettek vizsgát.

Ismét Kaposváron felvételiztek a TE lovassport edzőjelöltjei

A felvételi bizottság tagjai Kövy András díjlovagló szövetségi kapitány, Némedi István fogathajtó szövetségi kapitány, Schaller Gábor lovastusa szövetségi kapitány, Horváth László első osztályú western bíró és AWV szervező, illetve a Testnevelési Egyetemről Zupán Péter (Lovassportok csoport, szakmai vezető), Páska Ildikó (a Lovastorna Szakbizottság elnöke), Balog Orsolya (lovasedző, testnevelő tanár), Dr. Protzner Anna (Lovassportok Csoport vezetője, adjunktus) és Száz Petra (Lovassportok csoport, ügyvivő-szakértő) voltak.

Ismét Kaposváron felvételiztek a TE lovassport edzőjelöltjei

Köszönjük a kaposvári Pannon Lovasakadémia munkatársainak a helyszín biztosítását, a segítséget és a kiváló lovakat, vizsgáztatóinknak a szakmai munkát, a felvételizőknek pedig a kitartást!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!