Szenátusi ülés Velencén
2019. június 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem alig több mint egy hónapja átadott velencei Vízisport és Rekreációs Központjában tartotta kihelyezett ülését a TE Szenátusa. A május végi megnyitót követően ezzel az eseménnyel a TF dolgozói számára is bemutatásra került az intézmény egyik fontos fejlesztése.

Ahogy Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor fogalmazott a Szenátus csütörtöki ülésének végén, a létesítmény étkezőjében tartott közös vacsorán, "A velencei Vízisport és Rekreációs Központ egy olyan modern, a világszintű oktatást segítő létesítmény, amely az intézmény hallgatói mellett a TF-en dolgozók számára is fontos lesz a következő években. Mert itthon vagyunk Velencén – mondta az egyetem vezetője."

Mindezt a vacsorán jelenlévő  L. Simon László, országgyűlési képviselő és Koszti András, Velence polgármestere is megerősítette.

A 68 férőhelyes, minden igényt kielégítő épület - amelyben két 39 négyzetméteres oktatóterem és egy 115 négyzetméteres előadóterem is épült és a tó pártján, a szabadstrand mellett fekszik - értelemszerűen elsősorban a hallgatók oktatása miatt fontos, de Mocsai Lajos azt kérte a jelenlévőktől, hogy lakják be a létesítményt és érezzék otthon magukat az új központban.

Szenátusi ülés Velencén

A Velencén tartott szenátusi ülésen sok fontos döntés született

Új tanszékvezetőt választott a Szenátus a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék élére, Dr. Kalmár Zsuzsanna, egyetemi docens személyében.

A testnevelő tanár, torna szakedző, táncpedagógus végzettségű, korábbi sokszoros válogatott tornász, aki nemzetközi női torna bíróként tevékenykedik rangos eseményeken, a TE  oktatási rektorhelyettesét, a Tanárképző Intézet igazgatóját, Prof. Hamar Pált, az MTA doktorát váltja a poszton. Ahogy az ülésen elhangzott, mindkét jelölt alkalmas a poszt betöltésére, de - ahogy Mocsai Lajos rektor fogalmazott - a Szenátus döntéshozói szeretnék, ha Hamar Pál a fontos és magasabb rendű feladataira tudna koncentrálni a továbbiakban. Dr. Kalmár Zsuzsának jó munkát kívánunk!

Szenátusi ülés Velencén

Döntés született több más tanszékvezetői, igazgatói tisztség esetében is, ám Dr. Bartha Csaba, Prof. Tóth Miklós, az MTA doktora, Dr. Németh Endre, Dr. Ökrös Csaba, Dr. Sós Csaba és Szalma László egyedüliként pályázott korábbi posztjára, így az Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ igazgatói, a Sport- és Egészségtudományi Intézet, Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék tanszékvezetői, a Küzdősportok Tanszék tanszékvezetői, a Sportjáték Tanszék tanszékvezetői, az Úszó és Vízisportok és az Atlétika Tanszék tanszékvezetői posztját az eddigi vezetők töltik be a továbbiakban is. 

A Rekreáció Tanszék vezetői posztjára a korábbi tanszékvezető, Dr. Irmai István nem pályázott, itt szintén egy pályázó volt és Dr. Lacza Gyöngyvér, egyetemi docens el is nyerte a Szenátus bizalmát, így ő az új tanszékvezető.  

Minden kollégának gratulálunk is eredményes munkát kívánunk! 

Szenátusi ülés Velencén

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!