33 ezren érdeklődtek továbbtanulásról a hétvégén
2016. január 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A múlt héten minden eddiginél többen, 33.000-ren látogattak el a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléjére, az Educatio Kiállításra.

Educatio 2016

A január 21-23. között megrendezett, háromnapos eseményen a Testnevelési Egyetem is külön kiállítói standdal jelent meg, ahol a felvételi előtt álló fiataloknak bemutattuk az egyetemen elvégezhető szakokat, illetve megismerhették képzési rendszerünket.

Az első napon, csütörtökön előzetesen regisztrált osztályok és csoportok érkeztek a kiállításra, ahol Talmácsi Gábor és Szalay Balázs fogadta a kérdéseket.  Megjelenésünket színesítette Talma motorja és Szalay Balázs - parkolóban kiállított - Dakar versenyen járt autója. Másnap, pénteken volt a legtöbb látogató, közel 18.000 fiatal volt kíváncsi a továbbtanulási lehetőségekre. Erre a napra egyetemünk külön programmal készült, melyet hallgatóink a rendezvény színpadán mutattak be. Volt látványos BMX bemutató, RG szakos lányaink pedig megidézve az olimpia hangulatát, ötkarikás táncot adtak elő. Nagy érdeklődés övezte a színpadon megszólaló Prof. Dr. Hamar Pál nyitóbeszédét, valamint az egyetem által meghívott sportolókat, Szávay Ágnes, Kovács Ágnes, Dombi Rudolf és Erdei Zsolt személyében. A sportolókat Garami Gábor, a Class Fm műsorvezetője faggatta tanulmányaikról, egyetemi élményeikről, a vizsgákról és a sport fontosságáról a mindennapi életükben. Szombaton Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos, egyetemünk rektora is kilátogatott a Testnevelési Egyetem standjához, beszélgetett az érdeklődőkkel, mesélt a szakok és a képzések formájáról, a továbbtanulás fontosságáról.

Mellettünk a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány rendezett be egy komplett stúdiót, ahol délelőttönként az M4 Sportcsatorna-, délutánonként pedig az M2 Petőfi Tv műsorvezetőivel lehetett közös interjúkat készíteni. Sportolóink mindhárom napon kamera elé álltak, szívesen válaszoltak az egyetemi évekkel és a sporttal kapcsolatos kérdésekre a jövő média szakembereinek. Leggyakrabban az érdekelte a fiatalokat, milyen képzéseink vannak, mit is jelent az alkalmassági vizsga, hogyan lehet a tanulás mellett sportolni, milyenek a tanáraink, nehéz-e az iskola és persze kíváncsiak voltak arra is, hogy milyen állásokban tudnak majd a képzés után elhelyezkedni. A jövő egyre több végzős számára lett fontos, ahogy az is, hogy milyen külföldi ösztöndíjprogramokban lehet részt venni.

A háromnapos eseményt az egyetem nyílt napja követi majd, ahol a sport iránt érdeklődők a TE területén kaphatnak felvilágosítást szakjainkról, betekintést nyerhetnek az itt folyó oktatási rendszerbe és egy rövid időre „TF-esek” lehetnek.

[nggallery id=296]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!