Emlékezés 1956-ra az új Központi épületben
2018. október 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetemen idén már az új épület Athén nagyelőadójában emlékeztünk az 56-os forradalom és szabadságharc eseményeire. Nagy örömünkre, meghívásunknak eleget téve, ismét körünkben üdvözölhettünk több 1956-os TF-es hallgatót, akik minden évben nagy szeretettel jönnek el volt intézményükbe erre a megemlékezésre.  

Emlékezés 1956 ra az új Központi épületben (1)

A betegségekkel is megtizedelt TF műhely október 18-án tartotta a megemlékezést. A mintegy 40 perces műsorunk az idén is „sorba vette” az eseményeket, versek, prózák, dalok, vetített képek és tánc segítségével, a dicsőséges kezdetektől a szomorú végig. Az idén ismét két ERASMUS hallgatónk szereplése színesítette a műsorunkat; a felkértek francia és román költők verseit mondták el anyanyelvükön (a magyar változatot pedig a közönség kivetítve olvashatta).

Emlékezés 1956 ra az új Központi épületben

 

A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy sikerült ismét egy szép, tartalmas műsort adni a közönségnek, akik hálás tapssal jutalmazták erőfeszítéseinket.

A megemlékezés – szokás szerint – a 2003-ban felállított Hegedűs-szobornál folytatódott. Az idén a 90 éves Szilvásy György, volt öttusázó, emlékezett Hegedűs Istvánra, Fityulára. Majd az egyetem vezetősége, a Hegyvidéki Önkormányzat, az Öttusa Szövetség küldöttsége, olimpiai bajnokokkal a soraikban és Hegedűs István leánya helyezett el koszorút a szobornál.

 Emlékezés 1956-ra az új Központi épületben

A megemlékezés a Kollégium Győri úti falán elhelyezett 56-os emléktáblánál fejeződött be. November 5-én reggel pedig az 56-os kopjafánál gyújtunk mécsest az áldozatokra emlékezve.

Nemerkényi Krisztina / fotó: Encsi Gábor, Monori Nándor

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!