Hallgatói hírek

Sítábor (Szlovákia, Alacsony-Tátra)

Az első sítábori tájékoztató a 2018. évi kötelező sítáborokról, a nappali és levelező szakok számára.

Sítábor (Szlovákia, Alacsony-Tátra)

Időpontok és a turnusok beosztása

 • Levelezők (22 hallgató + 3 oktató + sofőr): 2018. január 28-31. (vasárnap-szerda). Az első K-heti képzés órái az érdekelt hallgatóknak a TF-en csütörtöktől-szombatig lesznek.
 • Nappalisok időpontjai három egymást követő turnusban
  • 1. nappalis turnus (III. évf. 1. és 4. tanulócsoport, 45 hallgató + 5 oktató + orvos + sofőr): 2018. február 20-26. (kedd-hétfő)
  • 2. nappalis turnus: (III. évf. 2. és 3. tanulócsoport, 48 hallgató + 5 oktató + orvos + sofőr): 2018. február 26. - március 4. (hétfő-vasárnap)
  • 3. turnus: (rekreáció hallgatók és pótlásra kötelezettek, 38 hallgató + 4 oktató + orvos + sofőr): 2018. március 4-10. (vasárnap-szombat)

Megjegyzés:

 • Köszönjük a bejelentkezéseket. A tábor lemondása csak rendkívül indokolt esetben lehetséges, pótlásra kizárólag egy év múlva kerülhet sor. Egyéni turnuscserét a TF tanítási kötelezettségek és a sítábori telített turnusok miatt nem lehet kérni.
 • Az időpontokat a Tanulmányi Hivatallal egyeztettük, a TF-en látogatandó órák tanárai a sítábor beosztásáról hivatalosan értesülnek. 
 • A névsorok e hirdetmény alatt olvashatók.

A táborozás helyszíne: Hotel Lomnistá, Jasenie 538,  976 75 Szlovákia. Időtartam: levelezőknek 4 nap / 3 éjszaka illetve nappalisoknak 7 nap / 6 éjszaka         

Elhelyezés: többágyas (3-4 fős) zuhanyzós, WC-s szobákban. A házban előadások tartására alkalmas étterem, klubszoba található. Ellátás: napi háromszori étkezés. Ebédre ebédcsomagot kapunk! A nagyétkűeknek javasoljuk szalonna, kolbász, hagyma vagy bármilyen más nassolnivaló hozatalát. A kint tartózkodás alatt nappalisoknak kétszer tudunk vásárlási lehetőséget biztosítani, illetve a sípályák mellett –ahová várhatóan a 3. naptól látogatunk- büfé üzemel.

Utazás a TF által biztosított autóbusszal

Síbérlet: A sítábor célja és tematikája szerint dolgozunk, a léchezszoktatást követően naponta vásárolt felvonóbérletekkel oldjuk meg a kötelező program felvonózását, ehhez a TF (még jóvá nem hagyott terv szerint) minden nappalis hallgatónak 18.700 Ft-os támogatást, a levelezőknek 11.000 Ft-ot nyújt! Az ezen felüli összeget –amennyiben az utolsó napon szükséges- a helyszínen kell a hallgatóknak befizetni, ennek mértéke a hó és pályaviszonyoktól, a valutaárfolyamtól is függ; kb. 16 €/ fő legyen rá nálatok!

Biztosítás: egy síelésre is kiterjesztett BBP biztosítás része a csomagárnak. Kérem, hogy minden résztvevő szerezze be az egészségügyi biztosítás igazolására szóló „Európai Egészségbiztosítási Kártyát” is, amelyet ingyenesen állítanak ki számotokra a kormányhivatalokban - ez elektronikus úton is intézhető -, és megvárható a kiállítása az OEP hivatalaiban (a Budafoki út 59, Teve utca 1/c, Váci út 73/A).

Az út (egyben a kurzus) lemondását a Sapiens Travel Utazási iroda utazási szerződésében foglaltak szerint kell kezelni, különleges esetekben a táborszervező tanár közvetítésével kedvezmény kapható.

Részvételi díj

 • Részvételi díj nappalisoknak: 65.500,-Ft/fő (315 Ft / 1 € árfolyamig érvényes ajánlat)
 • Részvételi díj levelezőknek: 38.500,-Ft/fő

A HÖK saját hatáskörében dönt a kötelező sítáborra (kizárólag az államilag finanszírozott nappali hallgatóknak) nyújtható támogatásról! Ez az elmúlt években 8000 Ft/fő volt, de csak a tábor teljesítése után történik meg annak kifizetése a hallgatók felé.

A befizetendő összeg négy éve változatlan. A részvételi díj tartalmazza: a szállás, teljes ellátás, buszos utazás, üdülőhelyi díj, a biztosítás költségeit. Nem tartalmazza a liftezés költségét, amely külön tétel, a TF 18.700 Ft-os (levelezőknek 11.000 Ft) támogatásával. Az oktatók és az oktatás költségeit természetesen a TF fizeti.

Szlovákiában EURÓ a fizetőeszköz! A helyszínen a forint átváltása kedvezőtlen! 

Befizetési kötelezettségek és határidők (A harmadik részlet összegét a gazdasági vezetők végső jóváhagyása előtt tesszük most közzé !)

 • levelezők
 • Előleg (tanévkezdéskor): 4.200 Ft
 • Második befizetés 2017. november 24-ig: 17.000 Ft
 • Végső részlet 2018. január 12-ig: 17.300 Ft
 • nappalisok
 • Előleg (tanévkezdéskor): 6.800 Ft
 • Második befizetés 2017. november 24-ig: 30.000 Ft
 • Végső részlet 2018. január 12-ig: 28.700 Ft

Január elején adunk további tájékoztatást a TF felszerelés felvételének lehetőségéről és az utazás egyéb részleteiről.

Név szerinti turnusbeosztás >>>

Rekreáció Tanszék,sítábor