A nők helyzete a sportmédiában
2017. október 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke, valamint a Magyar Sporttudományi Társaság közös kezdeményezésére múlt csütörtökön konferenciát rendezett a TE. A nők helyzete a sportmédiában – ez volt a központi téma, és hogy mekkora sikert aratott a rendezvény, arról dr. Gál Andreát, egyetemünk Társadalomtudományi Tanszékének vezetőjét kérdeztük.

„Minden várakozásunkat fölülmúlta az érdeklődés, amit a meghívott előadók és vendégek, valamint a hallgatóság mutatott – újságolta boldogan a konferencia egyik fő szervezője. – Körülbelül százhúsz vendég érkezett, úgyhogy megtelt a Hepp Ferenc terem. A meghívott sportriporterek és újságírók elmondták, örömmel fogadták invitálásunkat erre a tudományos eseményre ,így itt volt velünk Fazekas Erzsébet, Berkesi Judit, Hegyi Iván, Szaniszló Csaba és Várhegyi Ferenc is. A hölgyek és az urak egyaránt hangsúlyozták, hogy szakterületükön ma már nem jellemző a nemek szerinti megkülönböztetés, bár az is igaz, hogy jóval több férfi választja ezt a pályát. Ami igazán fontos, az a rátermettség és a felkészültség.”

A nők helyzete a sportmédiában

Talán nem kell különösebben ecsetelni, hogy a médiában mennyire számít az attraktivitás; ennek kapcsán Gál Andrea bemutatta a világ harmincöt leghíresebb női, illetve férfi sportriporterét – nos, maradjunk annyiban, hogy égbekiáltó különbség mutatkozott, a megjelenés tekintetében kiütéssel nyertek a hölgyek. Egy szó, mint száz, óriási sikere volt a múlt heti konferenciának, és jó hír, hogy a tavasszal következik a folytatása, akkor a nők sportvezetésben vállalt szerepe lesz a téma.

„A csütörtöki rendezvény végén odajött hozzám egy hölgy gratulálni, és jelezte, hogy alig várja már a következő konferenciánkat. A Magyar Jégkorong-szövetség alelnöke volt az, vagyis az érdeklődés máris érezhető” – mondta végezetül Gál Andrea.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!