Rektori tájékoztató a félév befejezésének rendjéről
2020. május 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Levelet intézett a Testnevelési Egyetem oktatóihoz Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos. A TE rektora tájékoztatójában ismertette, a félév lezárása, a nappali munkarendű oktatás az esélyegyenlőség biztosítása, illetve egészségügyi biztonsági okok miatt a veszélyhelyzet során kialakított digitális munkarend szerint történik. 

A levél közérdeklődésre számot tartó részében, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos kifejti, a fővárosi védelmi intézkedésekről szóló 211/2020. (V.16.) Korm. rendelet 7. § értelmében a felsőoktatási intézmény a hallgatók által a rektor döntése szerinti rendben látogatható, azonban a felsőoktatási intézmények kollégiumát a hallgatók nem használhatják. Mindez azt jelenti, ahogy a bevezetőben is kiemeltük, hogy a félév lezárása, a nappali munkarendű oktatás az esélyegyenlőség biztosítása, illetve egészségügyi biztonsági okok miatt a veszélyhelyzet során kialakított digitális munkarend szerint történik.

Rektori tájékoztató a félév befejezésének rendjéről (Mocsai Lajos)

Az intézmény vezetője ezt követően ismertette, hogy a vizsgaidőszak, a felvételi vizsgák, valamint a szak- és diplomadolgozatok megvédése a korábbi tájékoztatásnak megfelelően az egyetem elektronikus felületein kerülnek lebonyolításra. A rektor kérése alapján a tárgyak teljesítésének – a veszélyhelyzet kihirdetését követően rögzített és a hallgatókkal ismertetett – feltételei nem változnak.

A tájékoztatóból az is kiderül, hogy a záróvizsgák személyesen, az előírt biztonsági intézkedések betartásával kerülnek megtartásra a Szenátus által elfogadott időpontokban.

Miután a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben meghatározott kijárási korlátozás 2020. május 18-tól Budapest Főváros területén is megszűnt, az Egyetem rektora a hét során fokozatos visszaállást kért kollégáitól a normál munkavégzésre, így 2020. május 25-től minden oktatási-kutatási szervezeti egység az alapvető (jelenléti) munkarendnek megfelelően működhet a Testnevelési Egyetemen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!