A TF-es Nerpel Gergely ezüstérmet nyert a varsói cselgáncsvilágkupán
2024. február 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE versenyzője, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 22 éves hallgatója remek versenyzése ellenére balszerencsés körülmények között maradt le az aranyéremről a cselgáncsozók világkupa-sorozatának varsói állomásán.

Láthatóan remek formában van az ötkarikás álmokat dédelgető dzsúdós, Nerpál Gergely, a TF hallgatója. Mint arról a TFSE honlapja is beszámolt, dr. Németh Endre tanítványa második helyen végzett a Varsóban megrendezett olimpiai kvalifikációs világkupa-viadalon, a European Openen a 90 kilogrammosok mezőnyében. Mint arra sokan emlékeznek, Gergő nemrég Győrben ugyancsak ezüstérmet nyert az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó cselgáncs European Open-versenyen.

„Geri” ezúttal is remekül versenyzett a 90 kilogrammosok között, ahol 43-an vágtak neki a tornának. Az első körben az őt a győri verseny döntőjében legyőző ukrán Jaroszlav Davidcsukon jutott túl, majd a folytatásban azeri és holland ellenfelét is könnyedén győzte le. Az elődöntőben már jóval nehezebb ellenfél jutott neki, a grúz Babucsidze, akit mozgalmas küzdelemben végül leléptettek, így jöhetett a finálé. A döntőben az olasz Tiziano Falcone következett, a szoros csatát végül egy vazari döntötte el az olasz javára, így Nerpel Gergely a dobogó második fokára állhatott fel az eredményhirdetésnél.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat a következő hétvégén Üzbegisztán fővárosában, Taskentben a Grand Slam-tornával folytatódik.

Fotó: judoinfo.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!