Nerpel Gergely újabb bravúrja
2024. február 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Értékes pontokat és egy ezüstérmet gyűjtött be a vasárnap Győrben megrendezett olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó cselgáncs European Open-versenyen a TFSE ígéretes tehetsége, Nerpel Gergely.

Gergő első ellenfele a férfiak 90 kg-os súlycsoportjában a bosnyák Vucsurevics volt, akit hosszas taktikai csatában múlt felül. Ezt követően a svájci Gautschin, a kazah Bajgazin, majd az ukrán Bubiron jutott túl.  

A láthatóan remek formában versenyző „Nerpi” a döntőben az ukránok korábbi szambóvilágbajnoki bronzérmesével, Jaroszlav Davidcsukkal nézett farkasszemet. Jóllehet kiegyensúlyozott volt a döntő első fele, végül az ukrán versenyző kerekedett felül. Nerpel Gergely ezzel ezüstérmet nyert, ami azt is jelenti egyben, hogy pályafutása eddigi legfényesebb sikerét érte el a felnőttek mezőnyében.

Gergely első nagy „dobása” a 2018-as ifjúsági Európa-bajnokságon elért harmadik helye volt, és még ugyanabban az évben megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét. 2022-ben – a TFSE színeiben, dr. Németh Endre tanítványaként – ötödik lett a budapesti Grand Slam-tornán, tavaly pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel az U23-as Európa-bajnokságon.

Fotó: eju.net

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!