Parádéznak a kosaras lányaink
2017. május 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerű eredményeket ért el a napokban a TFSE női kosárlabda-csapata: előbb bejutott a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) négyes döntőjébe, majd pedig beverekedte magát az NB I/B fináléjába! A ragyogó szereplésről Boros Zoltánnal, a TFSE női csapatának vezetőedzőjével, a magyar férfiválogatott korábbi kiváló irányítójával beszélgettünk.

Parádéznak a kosaras lányaink

"A MEFOB négyes döntőjébe nem csupán a TFSE lánycsapata, hanem a fiúké is bejutott, erre tényleg nagyon büszkék lehetünk – újságolta a népszerű Borisz. – Ami a lányokat illeti, a vasárnap kezdődő négyes döntőt rajtuk kívül a Debrecen, a Közgáz és a Szeged egyetemi gárdája várja, mindenki játszik mindenkivel, s így alakul majd ki a végső sorrend. Csapatunk természetesen az első hely megszerzését tűzte ki célul."

Sportszakmailag ennél is nagyobb harci tett az NB I/B-ben elért eredmény, az, hogy a TFSE egészen a fináléig masírozott. A két megnyert mérkőzésig tartó döntőben a BEAC lesz a mieink ellenfele. Minthogy a BEAC-nak az élvonalban is van csapata, lányaink gyakorlatilag vereség esetén is feljutnának az első osztályba – a feltételes mód azonban sajnos indokolt...

"Tavaly a harmadik helyen zártunk az NB I/B-ben, vagyis sikerült előrelépnünk – mondta a bajnoki szerepléssel kapcsolatban Boros Zoltán. – Az élvonalbeli indulás esetén szigorú szabályoknak kell megfelelni, nekünk azonban egyebek mellett megfelelő termünk és kiszolgálóhelységünk sincs. Meg aztán rengeteg pénz is kellene hozzá. De sportemberek vagyunk, igenis sokat számít nekünk, hogy itt van a lehetőség az NB I/B megnyerésére. Büszke vagyok a lányokra, hogy eljutottak idáig, és garantálhatom, hogy mindent megteszünk majd az aranyérem megszerzése érdekében."

No, igen: amit ők tehettek a legmagasabb szintre jutásért, azt bizony meg is tették!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!