Letették a mestervizsgát a nemzetközi vívóedző-tanfolyam résztvevői
2023. július 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mestervizsgával zárult a nemzetközi vívóedző-tanfolyam a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Párbajtőr-mestervizsgát tartottak a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) edzőtanfolyama zárásaként a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Az eseményt neves vívólegendák is megtisztelték jelenlétükkel: Bognár Gábor nyugalmazott docens, Kopetka Béla mesteredző, Nemcsik Zsolt, egyetemünk adjunktusa, valamint Ezequiel Abello Navas, a nemzetközi szövetség sportosztályának operatív vezetője. Rajtuk kívül Svédországból, Hollandiából, Ausztráliából és Új-Zélandról érkezett mesterjelölteket is meghívtak a vizsgára.

Mivel a vívásban három fegyvernemben versenyeznek, a programot évente háromszor hirdetik meg. A résztvevőket a nemzetközi szövetség választja ki, figyelembe véve partnerszervezetei ajánlását. Erre az alkalomra, azaz az egynapos záróvizsgára mindig meghívást kap a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának programkoordinátora, Szabó András is.

Az edzőképző programban egyetemünk több oktatója, munkatársa is fontos szerepet tölt be, így prof. dr. Radák Zsolt (edzéselmélet és módszertan), Csordás-Makszin Ágnes (sportpedagógia), dr. Seres Leila (sportfiziológia), dr. Gyömber Noémi (sportpszichológia) és Hegedűs Ádám (biomechanika) is.

Letették a mestervizsgát a nemzetközi vívóedző tanfolyam résztvevői 2

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!