Kerekasztal beszélgetés a futballról
2017. április 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszabású eseményt rendez a Klebelsberg Kuno Szakkollégium jövő héten kedden este fél nyolctól a Testnevelési Egyetem: labdarúgó kerekasztal beszélgetésnek ad otthont a Hepp Ferenc terem. Három meghívott vendég lesz, Juhász Roland, a Videoton focicsapatának rutinos védője, Mátyus János korábbi válogatott hátvéd, valamint Palásthy Norbert egykori NB I-es labdarúgó.

Kerekasztal beszélgetés a futballról

A beszélgetés moderátora Prukner László, az NB III-ban szereplő, valamint a Magyar Kupában elődöntőbe jutó Budafok szakmai igazgatója, a TF mesteroktatója lesz.

„Mindhárom vendég kötődik egyetemünkhöz: Juhász Roland jelenlegi, Palásthy Norbert és Mátyus János  pedig korábbi hallgatónk – mondta érdeklődésünkre Nagy Máté, a TFSE ügyvezetője. – Rolandot többek között a tavalyi, nagyszerűen sikerült Európa-bajnoki szereplésről faggatnánk, kíváncsiak vagyunk az élményeire. Egyébként pedig a magyar labdarúgás jelenlegi helyzete és a kettős karrier lesz a központi téma, s erről mindhárom meghívottnak markáns véleménye van. Mátyus János évek óta edzőként dolgozik, Palásthy Norbert pedig egészen fiatalon játékosmegfigyelő lett, úgyhogy tőlük is lesz mit kérdezni.”

A kimondottan a TF-es közösségnek szervezett esemény kapcsán Nagy Máté elmondta: tervei szerint a jövő keddi kerekasztal beszélgetés egy hosszú-hosszú sorozat első állomása lesz, és a későbbiekben más sportágakat is „kiveséznek” majd egyetemünkön.

„A közelmúltban egyébként volt már hasonló jellegű összejövetel, akkor két paralimpikonunk, Tóth Tamás és Sors Tamás volt a Klebelsberg Kuno Szakkollégium vendége” – tette hozzá a TFSE ügyvezetője és a szakkollégiumi mentor.

Nagy Mátét arról is megkérdeztük, hogy a következő, 2017–2018-as klubidényben mik lesznek az egyesület jelentősebb tervei.

„Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy egyetemünk hallgatói a TFSE-ben szerepeljenek, ennek kapcsán vezettük be a sportösztöndíjat – mondta az egyesület első embere. – Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy számos sportágban jól szerepelnek csapataink, futsalosaink az NB I-be kerülhetnek, nagypályás focicsapatunk minden bizonnyal BLSZ I-es lesz, sőt a következő szezonban a Magyar Kupában játszhat, női röplabdásaink NB I-esek, férfi kosarasaink pedig az NB I/B-be jutásért vannak versenyben. Mindent megteszünk a lehető legsikeresebb folytatás érdekében!”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!