Kiemelt helyen a diákmentori szolgálat
2020. szeptember 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén is lehet jelentkezni a Testnevelési Egyetemen diákmentornak. A pályázat leadására szeptember 15-ig nyílik lehetőség, és szeptember 20-ig lesznek kiválasztva a kompetenciájuknak megfelelő tantárgyak mellé „rendelt” mentorok.

Kiemelt helyen a diákmentori szolgálat

„Bízunk benne, hogy ebben a szemeszterben is tehetséges, az egyes tantárgyakból átlag feletti tudásukat hallgatótársaiknak átadni képes hallgatók nyújtják be pályázatukat – mondta megkeresésünkre Dr. Lőkös Dániel, az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda vezetője. – Tapasztalataink szerint a programhoz csatlakozó hallgatók évről évre nagyobb bizalommal fordulnak a mentoraikhoz, ha segítségre van szükségük. Külön öröm, hogy a tananyag elsajátítása közben, szakmai értékek mentén erősödhet tovább az egyetem hallgatói közössége. A mentorok értékes gyakorlati tapasztalatokat szereznek, javulnak az oktatói kompetenciáik, emellett a tevékenységük pozitívan hat az egyetemi közösségben betöltött szerepükre éppúgy, mint később a szakmai előmenetelükre. Olyan tudást, tapasztalatot szereznek, amit a karrierjük során kamatoztatni tudnak majd.”

A Testnevelési Egyetem nagy hangsúlyt fektet erre a szolgálatra, kíváncsiak voltunk rá, hogy a többi felsőoktatási intézménynél ugyanígy működik-e.

„Nálunk kiemelt érték – és egyre inkább az kell, hogy legyen – a gyakorlatorientált képzés, ezért fontos hangsúlyozni, hogy a diákmentori szolgálattal is ezt erősíthetjük – válaszolta az irodavezető. – Egyetemünk honlapján hamarosan közzétesszük a diákmentori szolgálat igénybevételéhez, korrepetálásra jelentkezéshez szükséges dokumentumokat.”

Diákmentornak jelentkezéshez szükséges pályázati dokumentumok:

  • pályázati felhívás >>>
  • pályázati adatlap >>>
  • pályázati útmutató >>>
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!