Felhívás Új Nemzeti Kiválóság Programra
2021. április 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetemen a 2021/2022-es tanévre is meghirdetésre kerül a Magyarország kormánya által alapított Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP). A program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

Felhívás az Új Nemzeti Kiválóság ProgramraA Testnevelési Egyetemen a 2021/2022-es tanévre a hallgatóknak, valamint oktató-kutatóknak a következő keretekre nyílik lehetőségük pályázni az ÚNKP-n belül: „Tehetséggel fel!” keret, „B (Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj)” keret, „Bolyai+” keret.

A jelentkezés feltételeit és módját az alábbiakban megosztott Pályázati Kiírások rögzítik. A „B (Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj)” és a „Bolyai +” keretek esetében a pályázóknak a Pályázati Kiírásokban rögzített dokumentumok mellett a „Nyilatkozat egyéb kutatómunkáról” (Intézményi ÚNKP szab. 1. sz. melléklet), a „Kutatásetikai engedély kérelem”Kutatásetikai engedély kérelem” illetve a „Bejelentőlap eszközigényről” (Intézményi ÚNKP szab. 2. sz. melléklet) c. dokumentumokat is szükséges benyújtani.

A pályázati kiírások közvetlenül az Új Nemzeti Kiválóság Program honlapján is elérhetők.

„Tehetséggel fel!” keret pályázati kiírás (ÚNKP-21-6)

A pályázat benyújtására jogosultak:

  • valamely, a 2021/2022. tanévre az általános felsőoktatási felvételi eljárás keretében a Testnevelési Egyetem meghirdetett alapképzésére, osztatlan képzésére felvételi jelentkezési kérelmet benyújtott személyek.

Pályázati kiírás “Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

„B (Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj)” keret pályázati kiírás (ÚNKP-2021-3)

A pályázat benyújtására jogosultak:

  • 45. életévüket még be nem töltött, a Testnevelési Egyetem doktori képzésének keretében bármely munkarendben hallgatói jogviszonyban álló személyek,
  • a Testnevelési Egyetem 2021/2022. tanévére meghirdetett doktori képzésre felvételi jelentkezési kérelmet benyújtott vagy benyújtani szándékozó személyek,

Pályázati kiírás Felsőoktatási Doktori Hallgatói Ösztöndíjhoz >>>

„Bolyai+” keret pályázati kiírás (ÚNKP-21-5)

A pályázat benyújtására jogosultak:

  • azon 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. között Bolyai János Kutatási Ösztöndíj keretében ösztöndíjas jogviszonyában álló személyek, akik:
  • 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. között  a Testnevelési Egyetemmel kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban állnak; vagy
  • a Testnevelési Egyetemmel legkésőbb 2021. szeptember 1. napjáig oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban várhatóan állni fognak.

Pályázati Kiírás Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

A pályázat feladásával kapcsolatos tudnivalók

  • az Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíj Működési Szabályzata 1. számú mellékletében felsorolt e-mail címre kell a pályázati kiírásoknak megfelelően ismertetett pályázati dokumentációt benyújtani. A pályázati kategóriákhoz tartozó e-mail címek: B (Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj) keret: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Bólyai+: unkp.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Tehetséggel Fel: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
  • Az e-mailben szíveskedjenek feltüntetni a nevüket, illetve a pályázat kódját (ÚNKP-21-), a keret típusát („Tehetséggel fel!”, „B (Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj)”, vagy „Bolyai+”), valamint a kutatást befogadó szervezeti egység nevét (intézet/tanszék)
  • A pályázatok beadásának határideje a 2021. május 20. a „B (Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj)”, 2021. június 22. a „Bolyai+”, továbbá 2021. június 28., a „Tehetséggel fel!” keretek esetében, amely határidő elmulasztása a pályázat érvénytelenségét eredményezi.

ÚNKP ügyintéző

  • D'Ess Sabina: +36-70-668-1436 | Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!