Most már szurkolóként vesz részt a vb-n a negyedik helyezett Krizsán Xénia  
2023. augusztus 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF hallgatójának, Krizsán Xéniának eddig nem jutott ideje az ünneplésre, mert vagy éppen interjút ad, vagy a vb helyszínén szurkol a mieinknek.

Mint korábban megírtuk, a negyedik helyet szerezte meg a Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon a hétpróbázó Krizsán Xénia, a TF MSc szakedző szakjának hallgatója.

Bár a hétpróbázók küzdelme az atlétikai világbajnokságon már vasárnap véget ért, Xéniának eddig nem sok ideje jutott pihenésre és ünneplésre.

„Egyrészt nem vagyok bulizós típus, másrészt időm sem igazán volt rá, mivel számos interjút kellett adnom az elmúlt napokban, és többször is kint voltam a világbajnokságon nézőként. Vasárnap óta ez az első szabad délelőttöm, amikor végre ki tudtam pakolni a bőröndömet, és elkezdtem kimosni a ruháimat.”

Xénia az elkövetkezendő napokban is kilátogat a Nemzeti Atlétikai Központba, hiszen őt is lenyűgözi a létesítmény, illetve az esemény hangulata, és természetesen szeretne szurkolni a magyar atlétáknak.

„Minden magyar versenyzőért nagyon szorítok. Akivel eddig beszéltem, azt mondta, óriási pluszenergiát kapott a közönségtől. Csütörtökön fut Kozák Luca, drukkolok neki, hogy minél előrébb végezzen.”

Az MTK sportolója levelező képzésen végezte el a testnevelő tanár alapszakot, most pedig az MSc szakedző szakra jár, szintén levelezőn.

„A K hét változása miatt kicsit többet kell most bent lennem az egyetemen, mint korábban, de szerencsére kedvesek és rugalmasak a tanáraim, és megértették, hogy néha távol kellett maradnom edzőtáborozás és versenyzés miatt. A képzési forma miatt nem nagyon tudtam megmerítkezni az egyetemi életben, bár egyébként sem vagyok bulizós típus. Arra azonban emlékszem, hogy régen voltak a TF-napok, és hogy nagyon jó kis társaság gyűlt össze a BSc képzésen.”

Xénia később is mindenképpen a sport közelében szeretne maradni, ezért is választotta a TF képzéseit. Mint mondja, ehhez ért igazán, ezért is igyekszik magát képezni, hogy egy nap szakmailag is készen álljon a kihívásokra.

Most pedig jön egy kis „pihi”, hogy aztán megkezdje a felkészülést a jövő nyári olimpiai játékokra.

„Úgy érzem, meglesz a kvalifikáció”.

Xéni, ha te mondod, biztosan úgy lesz!

A remek hétpróbázóval augusztus 29-én, kedden podcastot is készítünk, amelyet a tf.hu-n találtok majd meg.

Fotó: Krizsán Xénia / Facebook

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!