Atlétikai vb: negyedik lett hétpróbában a TF-es Krizsán Xénia!
2023. augusztus 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Parádésan versenyzett és alig maradt le a dobogóról a Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon a hétpróbázó Krizsán Xénia, a TF MSc szakedző képzésének hallgatója.

Micsoda futás volt! A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen hallgatója, Krizsán Xénia lázba hozta a magyar közönséget vasárnap a hétpróbázók versenyében a budapesti atlétikai világbajnokságon, még dobogós helyezésre is volt esélye. A harmincéves magyar sportcsillag a záró számban, 800 méteres síkfutásban kiváló teljesítményt nyújtott a Nemzeti Atlétikai Központban, célba érésekor hirtelen azt hitte, hogy dobogóra állhat, aztán kiírták a holland Anouk Vetter eredményét – mindössze 22 ponttal ért többet.  Az MTK klasszisa mindenesetre a negyedik helynek is örül.

„Csak az érmesek szoktak zászlóval futni a pályán tiszteletkört, de a magyar közönség előtt negyedikként is átélhettem ezt az élményt – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 6479 pontot szerző, az olimpiai szinttől egy ponttal elmaradó Krizsán Xénia. – Rengeteg önbizalmat adtak a szurkolók, nem is gondoltam, hogy létezik ilyen érzés. Bármennyire is jól megy a nyolcszáz, ez a legfájdalmasabb szám, hatalmas lelkierő kell hozzá. Egy pillanatra azt hittem, érmes lettem, de a negyedik hely is életem legnagyobb sikere, nagyon boldog vagyok.”

Honfitársa, Nemes Rita élete első felnőtt-világbajnokságán kiválóan szerepelve egyéni pontcsúccsal a tizedik helyen zárt hétpróbában.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!