Új szerepben Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózónk
2021. október 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) beválasztotta a sportolói bizottságba a Testnevelési Egyetemen végzett olimpiai bajnok birkózót, Lőrincz Tamást, aki a jövőben sportdiplomataként küzdhet meg az eléje gördülő akadályokkal.

Új szerepben Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózónk

Mindig örömmel számolunk be, ha a Testnevelési Egyetem (TE) jelenlegi vagy korábbi hallgatói említésre méltó sportsikereket érnek el. Nemrég a TE BA edzői szakára járó Szőke Alexről írtunk büszkén, miután ezüstérmet szerzett a Norvégia fővárosában, Oslóban megrendezett birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában.

Ezúttal egy volt TE-s birkózótól hangos a nemzetközi sportsajtó: a ceglédi születésű, olimpiai, világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamást ugyanis – aki néhány éve a BSc sportszervező szakon szerzett diplomát intézményünkben – beválasztották a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) sportolói bizottságába. Ez azt jelenti, hogy Tamásnak a jövőben nem a szőnyegen, hanem a sportdiplomácia területén kell megvívnia küzdelmeit – reméljük, sikeresen!  

Korábbi hallgatónk már ki is próbálta magát új szerepkörében, hiszen megtisztelte jelenlétével a múlt héten lezajlott oslói birkózó-világbajnokságot, ám ezúttal nem versenyzőként, hanem egyrészt a stáb tagjaként, másrészt újsütetű sportdiplomataként. 

Lőrincz Tamást a napokban másik hivatalos elismerés is érte: a BHSE vezetése ünnepélyes keretek között köszöntötte a tokiói olimpián és paralimpián sikeresen szereplő versenyzőit, és a Magyar Honvédség Sportszázadának tagját, Lőrincz Tamást főtörzsőrmesterből századossá léptették elő – írja a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!