Itt az újabb parádés eredmény a TE-hallgató Szőke Alextől!
2021. október 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Fantasztikus teljesítményt nyújtva ezüstérmet szerzett a Norvégia fővárosában, Oslóban megrendezett birkózó világbajnokságon a kötöttfogásúak 97 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Szőke Alex.

Itt az újabb parádés eredmény a TE-hallgató Szőke Alextől

A Testnevelési Egyetemen elsőéves szakedzői hallgató múlt héten pénteken kimagaslóan versenyzett a vb-n, egészen a döntőig menetelt, ott azonban kikapott az iráni Mohammadhadi Szaravitól. De a legkevésbé sincs oka szomorkodni, már csak azért sem, mert 21 esztendősen ez volt pályafutása első felnőtt világbajnoksága!

S emlékezhetünk rá, hogy a nyáron ugyancsak szédületesen teljesített a tokiói olimpián (amely értelemszerűen élete első ötkarikás szereplése volt), amelyen a vigaszágon eljutott a bronzmérkőzésig, s bár ott érem nélkül maradt, az ötödik helyezése is megsüvegelendő eredmény. S ha már szóba került az olimpia, említsük meg, hogy válogatóznia kellett a tokiói részvételért, s végül kiszorította a korábbi világbajnokot, a rutinos, 38 esztendős Kiss Balázst, aki egyébként ugyancsak a Testnevelési Egyetem hallgatója.

Szőke Alex a pesterzsébeti ESMTK versenyzője, edzője pedig Takács Ferenc, a TE mesteroktatója, aki már a junioroknál is a trénere volt, s aki jelenleg a felnőttválogatottnál dolgozik. Egy biztos: Alexre fényes jövő vár, hiszen a birkózók között a legkevésbé sem jellemző, hogy valaki 21 évesen olimpián ötödik, világbajnokságon pedig második helyezést ér el. Hacsak nem kivételes tehetségről van szó – márpedig Szőke Alex az.

Itt jegyezzük meg, mert érdemes nagy hangsúlyt fektetni rá, hogy az elmúlt hónapokban szenzációs eredményeket értek el a Testnevelési Egyetemen tanuló/végző, küzdősportot űző hallgatók, hiszen a cselgáncsozó Tóth Krisztián bronz-, míg a birkózó Lőrincz Tamás aranyérmes lett a tokiói olimpián.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!