Ekler Luca világcsúccsal paralimpiai bajnok!
2021. augusztus 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem hallgatója, a TFSE sportolója, a világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok távolugró Ekler Luca 563 centis új világrekorddal megszerezte az aranyérmet a Tokióban zajló XVI. Paralimpiai Játékokon.

Ekler Luca világcsúccsal paralimpiai bajnok

fotó: Ekler Luca Facebook oldala

Szenzációs formában utazott el pályafutása első paralimpiájára Szalma László tanítványa, a TFSE atlétája, a Testnevelési Egyetem 22 éves hallgatója, Ekler Luca: a június 1. és 5. között Bydgoszczban megrendezett paraatlétikai Európa-bajnokságon három érmet – távolugrásban és 400 méteres futásban aranyat, 100 méteres futásban ezüstöt – nyert. Azon az Eb-n 551 centiméterrel még csak beállította az addigi világrekordot, ami kitűnő előjel volt a tokiói olimpiára.

Nos, a jó hír az, hogy Luca bombaformája szerencsére kitartott, aminek köszönhetően a versenyszám legnagyobb esélyeseként, 563 centis új világcsúccsal paralimpiai bajnok lett Tokióban, megszerezve ezzel a magyar küldöttség negyedik elsőségét, összességében kilencedik érmét. 

Luca rekreációszervező-egészségfejlesztő diplomát szerzett a Testnevelési Egyetemen, jelenleg az edzői mesterképzésre jár és a TFSE atlétája. 

Tiszta szívből gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!