Színvonalas tudományos konferencia helyszíne lesz a TF az atlétikai vb alatt
2023. augusztus 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Augusztus 22-én, a budapesti atlétikai világbajnoksággal párhuzamosan az IAAF nemzetközi tudományos és orvosi konferenciát rendez a TF-en.

Meglehetősen rangos nemzetközi esemény helyszíne lesz a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén terme augusztus 22-én, kedden. Ekkor tartja ugyanis a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tudományos és orvosi konferenciáját, amelyen számos nemzetközi szaktekintély tart előadást – mindez az augusztus 19.és 27. között Budapesten sorra kerülő atlétikai világbajnokság alatt!

A félnapos rendezvényen – amely reggel 8.30-tól délután egy óráig tart – szó esik majd többek között a kardiológia és az atlétika kapcsolatáról, az akut izomsérülések bizonyítékalapú orvoslásáról, továbbá a hőguta és az akklimatizálódás legizgalmasabb kérdéseiről.

A rövid közlések szekcióban is izgalmas, csupán negyedórás előadásokat hallgathatunk meg, elég, ha ehelyütt csak az „Egészségügyi ismeretek az elit futók körében” című szösszenetet említjük.

Az eseményen prof. dr. Sterbenz Tamás rektor, valamint prof. dr. Tóth Miklós, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék vezetője köszönti a vendégeket.

A konferenciára itt regisztrálhatunk, ez pedig az esemény részletes angol nyelvű programja

Mint ismert, intézményünk intenzíven részt vesz a világbajnokság önkéntesprogramjának működtetésében, sőt a TF Csörsz utcai vadonatúj létesítménye lesz a világesemény egyik edzőhelyszíne.

Ezenkívül a vb alatt, délután fél három és fél öt között az egyetem aulájában gyűlnek össze a Coaches’ Club résztvevői, hogy megvitassák az előző nap legizgalmasabb és legfontosabb történéseit, illetve augusztus 21-én és 22-én délelőtt szimpóziumot is tartanak az érdeklődőknek Coaches’s Club szervezői.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!