Néhány nap múlva kezdődik a kétnapos sportorvos-konferencia
2023. június 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 8-án és 9-én egyetemünk Athén terme ad otthont a Magyar Sportorvos Társaság konferenciájának, amely gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket.

A tudományos társadalom érdeklődését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szervezőknek meg kellett osztaniuk az Athén termet, így a rendezvény második napján a 86 előadás párhuzamos szekciókban zajlik.

A gazdag tudományos programból a teljesség igénye nélkül íme néhány. A közelgő atlétikai világbajnokságra tekintettel a hőguta megelőzéséről hallunk angol nyelvű előadást a World Athletics egészségügyi és tudományos igazgatójától. Kábítószer, sport és doppingkérdés témában szólal meg dr. Zacher Gábor főorvos és az Országos Rendőr-főkapitányság alezredes munkatársa, a HUNADO vezetője. Hallunk majd a sportsérülések megelőzéséről és kezeléséről éppúgy, mint a teljesítmény-élettan, valamint a sporttáplálkozás egyes forrongó területeiről.

A hirtelen szívhalál megelőzése és ezzel összefüggő szűrővizsgálatok lesz a Magyar Kardiológus Társasággal közösen szervezett szekció kiemelt témája a világhírű MAYO-klinika professzorainak előadásában, valamint megismerhetjük az olasz sportkardiológiai szűrőmodellt is.

Kifejezetten „sportosnak” ígérkező kerekasztal-beszélgetés során kifejezetten a sportegészségügy szemszögéből tudhatjuk meg sportszakmai vezetőktől az úszás, a kézilabda és a korcsolya sportági elvárásait.

Az előadások csaknem negyedét egyetemünk munkatársai tartják, a házigazda részéről prof. dr. Sterbenz Tamás rektor üdvözli a megjelenteket.

A részletes program itt érhető el.

A konferencia előadásain az egyetem nappali szakos hallgatói – hallgatói jogviszonyuk igazolásával – térítésmentesen vehetnek részt.

Prof. dr. Martos Éva, a tudományos bizottság elnöke 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!