A TF-en tartja idei kongresszusát a Magyar Sportorvos Társaság
2023. március 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Világversenyeken innen és túl – a sportegészségügy kihívásai címmel június 8-án és 9-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében rendezi meg idei kongresszusát a Magyar Sportorvos Társaság.

A szlogenválasztás egyértelműen tükrözi a szervezet törekvését, hogy a témák között hangsúlyosan jelenjen meg sportszakmai és -egészségügyi vonatkozásban a felkészülés akár az idei budapesti atlétikai világbajnokságra, akár a jövő évi párizsi olimpiára. Erre ráerősítendő, Sós Csaba professzor, a TF Úszás és Vízi Sportok Tanszékének korábbi vezetője, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, valamint Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szakmai vezetője is felszólal, míg a Magyar Kardiológusok Társaságával közös szervezésű sportkardiológiai szekción a Mayo klinika professzorai tartanak előadást. A számos témát kínáló eseményen szó lesz egyebek mellett sporttáplálkozásról, doppingkérdésről, Zacher Gábor toxikológus főorvos a kábítószerek sportbeli alkalmazásáról tart előadást.

Absztraktbeküldésre április 3-ig van lehetőség, a kedvezményes regisztráció május 8-ig tart – további információ a ezen az oldalon!

A TF-en tartja idei kongresszusát a Magyar Sportorvos Társaság

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!