Csütörtökön könyvbemutató a TF-en
2023. március 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szakmai beszélgetéssel egybekötött sajtónyilvános könyvbemutató csütörtök délelőtt 11 órától a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen! Dr. Négyesi János Alkalmazott statisztika a sporttudományban című kötete lesz a középpontban, egyszersmind az, hogyan lehet gyakorlati példákkal szemléltetni a kutatásmódszertant és a statisztikai próbákat.

Az egyetem könyvtárában rendezendő eseményen a témával és a kötettel kapcsolatban felszólal prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora, a sporttudományi statisztika oktatásában hiánypótlónak számító, több mint 400 oldalas könyvet lektoráló prof. dr. Tihanyi József, valamint maga a szerző, akinek friss alkotása immár megtalálható a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem könyvtárában.

A 35. életévében járó Négyesi János annak idején a TF hallgatója volt, humánkineziológia szakon végzett, s tanulmányai során háromszor is lehetőséget kapott, hogy Hollandiában, a University Medical Center of Groningenben bővítse tudását a mozgáselemzés, a mozgásszabályozás és a mozgástanulás területén. 2014 és 2016 között a budapesti Fájdalomambulancia biomechanika laborjának vezetője volt, ahol olimpiai felkészítéssel is foglalkozott teljesítményelemző biomechanikusként.

Számos díjat és kitüntetést nyert el, így például az Országos Tudományos Diákköri Tanács ProScientia Aranyérmét, valamint a Japán Oktatási, Kulturális, Sport, Tudomány és Technológia Minisztériumának ösztöndíját. Tudományos doktori fokozatát (PhD) Japánban, a szendai Tohoku Egyetemen szerezte orvostudomány témakörében 2020 márciusában. Több mint hat év elteltével tért haza Japánból, hogy szeretett egyeteme, a TF oktatói és kutatói munkáját segítse.

A több mint 400 oldalas tankönyv a sporttudományi statisztika oktatásban hiánypótló műnek számít, és már az egyetem könyvtárában is megtalálható.

A könyvbemutató szakmai beszélgetéssel társul.

Mindenkit szeretettel várunk!

Csütörtökön könyvbemutató a TF-en

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!