Együttműködési szerződést írt alá az Akadémiai Kiadó és a TF
2022. november 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött november 24-én, csütörtökön a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és az Akadémiai Kiadó Zrt., aminek köszönhetően a jövőben megújult névvel és köntösben, angol nyelven, még szélesebb körökhöz jut el a Testnevelés, Sport, Tudomány című tudományos folyóirat.

Akadémia Kiadó aláírás

Az egyetem Róma termében tartott ünnepélyes aláíráson az Akadémiai Kiadótól dr. Réffy Balázs vezérigazgató volt jelen, míg egyetemünket prof. dr. Sterbenz Tamás rektor és prof. dr. Koller Ákos, a Testnevelés, Sport, Tudomány című szaklap főszerkesztője képviselte.

A szerződés értelmében a jövőben a kiadó angol nyelvű, negyedévente megjelenő nemzetközi szaklappá alakítja át a Testnevelés, Sport, Tudományt, amelyet PSS - Physical Education, Sport, Science néven láthatunk újra. Az első, megújult kiadás várhatóan jövő év április-május környékén jelenik meg. A felek célja, hogy a PSS középtávon a kutatási terület meghatározó és elismert lapjává váljon itthon és külföldön egyaránt – ehhez nyújt most segítséget az Akadémiai Kiadó.

Réffy Balázs vezérigazgató derűlátóan értékelte az új folyóirat létrejöttét.

„A kiadó stratégiai célja, hogy növelje nemzetközi tudományosfolyóirat-portfólióját – nyilatkozta Réffy Balázs. – Hosszú előkészületek előzték meg a szaklap elindítását, és reméljük, hogy a nehézségek ellenére szép pályát fut be Magyarországon és a nemzetközi porondon egyaránt. Törekvésünk, hogy minél több szerzőnk és olvasónk legyen, ebben kívánunk segítséget nyújtani az egyetemnek.”

Koller Ákos leszögezte, mérföldkőhöz érkezett a Testnevelés, Sport, Tudomány.

„A lap újjászületése hűen tükrözi az egyetem fejlődését. Az intézmény Testnevelési Főiskola néven indult, majd Testnevelési Egyetem lett, most pedig már Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek hívják. Az első TF-es sporttudományos szakfolyóirat Kalokagathia néven vált ismertté, majd a TE megalakulásával megszületett a Testnevelés, Sport, Tudomány című kétnyelvű újság. Az új szaklap már csak angol nyelven jelenik meg, és reméljük, vezető folyóirattát válik Magyarországon. Tervünk, hogy először Kelet-Európában, később pedig világszerte olyan fórumot tudunk létrehozni, amelyben megjelenik a tudomány összes aspektusa. A PSS számos új felületen lesz elérhető, és ezáltal mindenki hozzáférhet.”

Sterbenz Tamás rektor szintén örömét fejezte ki az új szaklappal kapcsolatban.

„Végre találtunk egy kiadót, amely magasabb rangra emeli a sporttudományt. Önálló sporttudományért küzdünk, és az Akadémia Kiadó abban tud segíteni, hogy a lap nemzetközi porondon is megállja a helyét.”

Az eseményről a kiadó is beszámolt, az erről készült angol nyelvű cikket itt olvashatják.

Fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!