A TF is képviseltette magát az MTA tudományos ülésén – videó!
2022. november 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

„Haladás a mozgásszervi gyógyászat és sporttudomány területén" címmel tartott tudományos ülést november 22-én a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Mozgásszervi és Sporttudományi Osztályközi Állandó Bizottsága. Az eseményen előadást tartott prof. dr. Radák Zsolt és dr. Tihanyi József is.

A tudományos program középpontjában a mozgásszervi betegségek álltak, s az érdekes és izgalmas előadásokon a sportolás fontossága is szóba került. Az előadók között szerepelt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem képviseletében prof. dr. Radák Zsolt és dr. Tihanyi József – mindkét szakember az MTA doktora. Radák Zsolt „Elixír-e a testedzés?”, míg Tihanyi József „Anatómiai adottságok és a sportteljesítmény kapcsolata” címmel tartot húszperces előadást.

A TF oktatóin kvül pódiumra lépett még dr. Kiss Emese (Országos Mozgásszervi Intézet-ORFI, Semmelweis Egyetem), dr. Poór Gyula (Országos Mozgásszervi Intézet-ORFI, Semmelweis Egyetem), dr. Szántó Sándor (Debreceni Egyetem), dr. Hangody László (Uzsoki utcai Kórház, Semmelweis Egyetem) és dr. Pánics Gergely (Uzsoki utcai Kórház).

Az esemény két üléselnöke dr. Kosztolányi György, az MTA alelnöke és dr. Poór Gyula, az MTA levelező tagja volt.

A tudományos ülésen elhangzott előadások a következő videóban tekinthetőek meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!