Fókuszban az egészség  
2019. február 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A múlt hétvégén Prof. Dr. Berkes István szervezésében tudományos konferenciának adott otthont a Testnevelési Egyetem, amelyen 14 ország sporttudósai vettek részt. A rendezvényen fontos bejelentést tett Prof. dr. Li Csi Feng, az Exercise Medicine Társaság Tudományos Bizottságának elnöke.

A neves szakember elmondta: 2019. augusztus 16-20 között a malajziai Kuala Lumpurban 36 országot érintő konferenciát hívnak össze, amelyen a nem fertőző betegségek egyre nagyobb halálozási aránya lesz a vezető téma. Az eseményre a világ minden tájáról várják a szakértőket, kutatókat, orvosokat (fizioterapeutákat).

Fókuszban az egészség

A szakemberek fontosnak tartják, hogy a sportorvoslás (fizikai aktivitás) egyre inkább épüljön be a mindennapokba, s ne csupán gyógymódként, hanem megelőző terápiaként is használják. A mozgásnak ugyanis egyre nagyobb szerepe van a négy fő nem fertőző betegség (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, elhízás) megelőzésében és kezelésében.

Ide kapcsolódó információ, hogy augusztus 16. és 18. között a Maláj Egyetemen rendezik meg a sportorvosok III. világtalálkozóját, amelyen ugyancsak foglalkoznak majd ezzel a témával.

A tervek szerint 2020. júniusban Magyarországon a Testnevelési Egyetem ad otthont az Exercise Medicine Társaság IV. kongresszusának.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!