Kosárlabda: Súlyos vereséget szenvedett a TFSE-MTK az európai porondon
2024. szeptember 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nem volt ellenszer a francia UFAB 49 Angers játékára a Csörsz utcában.

Mintegy 800 néző várta kíváncsian szerda este a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, hogy mire megy a TFSE-MTK női kosárlabdacsapata az Európa-kupa-selejtezős párharc első mérkőzésén az UFAB 49 Angers ellen. Ezt megelőzően több mint fél évszázada, 1971–1972-ben szerepelt a TFSE a nemzetközi porondon, akkor a BEK-ben, s egészen a negyeddöntőig jutott.

Nos, az idei kupakaland egyelőre sajnos egészen másként alakul…

A szerdai összecsapáson rögtön magához ragadta a kezdeményezést a francia csapat. Emberfogást alkalmazva a legkevésbé sem engedte kibontakozni a hazai játékosokat, s egyre nőtt a különbség a két csapat között. A szünetben 42–22-re vezetett az Angers, a vége pedig még csúnyább lett, 90–57-re diadalmaskodtak a vendégek. Öt kosarasuk is elérte a tízpontos határt, a TFSE-MTK-ból ez csak  Lauren Manisnak (14) és Dúl Pankának (10) sikerült.

„A játék minden elemében alulmaradtunk, mentálisan és erőnlétileg sem voltunk egyenrangú partnerei az ellenfélnek, magas poszton kriminális volt, amit mutattunk. Rengeteget kell még dolgoznunk, mert ezzel a teljesítménnyel nemhogy az Európa-kupában, a magyar bajnokságban sem lesz keresnivalónk. Jobb idényrajtban reménykedtünk” – mondta a mérkőzés után a Nemzeti Sportnak Hegedűs Péter, a TFSE-MTK vezetőedzője.

A párharc visszavágóját szeptember 25-én rendezik.

Fotó: Borhi Mihály

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!